Αμερικανικές εκλογές 2020: Κοντά στη νίκη οι Δημοκρατικοί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων -Γιατί θα γράψουν ιστορία αν το καταφέρουν Αμερικανικές εκλογές 2020: Κοντά στη νίκη οι Δημοκρατικοί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων -Γιατί θα γράψουν ιστορία αν το καταφέρουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αμερικανικές εκλογές 2020: Κοντά στη νίκη οι Δημοκρατικοί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων -Γιατί θα γράψουν ιστορία αν το καταφέρουν

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις αμερικανικές εκλογές 2020 όσον αφορά την προεδρεία.

Μένουν άλλες δύο μάχες: Μία για την Γερουσία και μία για την Βουλή των Αντιπροσώπων. Στην Γερουσία συνεχίζεται Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν από 48 έδρες και χρειάζονται τρεις ακόμη για να αποκτήσουν την πλειοψηφία. 

Στην μάχη για την Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί είναι μία ανάσα από το να επικρατήσουν. Έχουν κερδισμένες 214 έδρες έναντι 195 των Ρεπουμπλικάνων και χρειάζονται 218 για να αποκτήσουν και πάλι τον έλεγχο.

Πρώτη φορά το Νο2 και το Νο3 γυναίκα αν κερδίσουν την Βουλή οι Δημοκρατικοί

Η σημασία του να κερδίσουν την μάχη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει διπλή σημασία σε αυτές τις εκλογές. Πέρα από την διπλή (ή και τριπλή αν καταφέρουν να πάρουν και την Γερουσία) νίκη, η επικράτηση στην Βουλή σημαίνει πως θα μείνει για άλλα δύο χρόνια πρόεδρος η Νάνσι Πελόζι (οι εκλογές στην Βουλή των Αντιπροσώπων γίνονται ανά δύο χρόνια).

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, το Νο2 και το Νο3 της ηγεσίας του κράτους, θα είναι γυναίκες. Η Καμάλα Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας σε αυτές τις εκλογές. 

Από την πλευρά της η Νάνσι Πελόζι είχε γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Βουλή την περίοδο 2007-2011 και επανεκλέγη το 2019. Ετσι, αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί τις εκλογές, τότε τα δύο σημαντικότερα πρόσωπα του κράτους μετά τον πρόεδρο, θα είναι γυναικείου φύλου.

For the next two years, if Pelosi remains the House speaker, the first and second in line to the presidency will be women.


epirusblog.gr
5 of 5
Αμερικανικές εκλογές 2020: Κοντά στη νίκη οι Δημοκρατικοί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων -Γιατί θα γράψουν ιστορία αν το καταφέρουν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8842056646955464376
Σχόλια
item