Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ «μοιράζει» δικαστικές προσφυγές σε Αριζόνα και Νεβάδα για να αποφύγει την ήττα Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ «μοιράζει» δικαστικές προσφυγές σε Αριζόνα και Νεβάδα για να αποφύγει την ήττα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ «μοιράζει» δικαστικές προσφυγές σε Αριζόνα και Νεβάδα για να αποφύγει την ήττα

Η ομάδα Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να οδηγήσει την εκλογική διαδικασία στα δικαστήρια και για τις πολιτείες της Αριζόνα και της Νεβάδα, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση στις αμφίρροπες πολιτείες στις εκλογές ΗΠΑ 2020.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, τη Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια, θα επιδιώξει να οδηγήσει την εκλογική διαδικασία στα δικαστήρια για τις δύο ακόμη πολιτείες που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει στις εκλογές ΗΠΑ 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να κερδίσει χρόνο

Φαίνεται πως το στρατόπεδο του Αμερικανού προέδρου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων εκεί όπου φοβάται πως θα χάσει τις εκλογές ΗΠΑ 2020. 

Νωρίτερα, με tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδίκησε υπέρ του τους εκλέκτορες τόσο στην Πενσυλβάνια, όσο όμως και στις πολιτείες της Τζόρτζια και της Βόρειας Καρολίνα, όπου η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Επιπλέον, η τακτική Τραμπ έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος για τον Αμερικανό πρόεδρο ώστε να αμφισβητήσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Αυτό έγινε άλλωστε αντιληπτό από το πρώτο λεπτό, όταν ανακοίνωσε πως νίκησε στις εκλογές ΗΠΑ 2020 και πως «κάποιοι του κλέβουν τη νίκη».

Η εκλογική μάχη σε Αριζόνα και Νεβάδα

Με καταμετρημένο το 86% των ψήφων στην πολιτεία της Αριζόνα, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 50,7% έναντι 47,9% για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους στις εκλογές ΗΠΑ 2020 είναι κάτι λιγότερο από 80.000 ψήφους.

Την ίδια ώρα, στη Νεβάδα ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 49,3% έναντι 48,7% στο 75% των καταμετρημένων ψήφων. 

Η διαφορά ανάμεσα στον πρώην αντιπρόεδρο και τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ, υπολογίζεται σε λιγότερες από 8.000 ψήφους. Οι έξι εκλέκτορες της πολιτείας αρκούν για τον δημοκρατικό υποψήφιο ώστε να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 270 εκλέκτορες.


epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ «μοιράζει» δικαστικές προσφυγές σε Αριζόνα και Νεβάδα για να αποφύγει την ήττα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1522875031886250504
Σχόλια
item