Θεσπρωτία: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες και στους ναούς της Θεσπρωτίας -1500 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες ιερείς Θεσπρωτία: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες και στους ναούς της Θεσπρωτίας -1500 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες ιερείς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες και στους ναούς της Θεσπρωτίας -1500 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες ιερείς

Εκδόθηκε η νέα ΚΥΑ στην οποία αναφέρεται ο τρόπος Λειτουργίας των χώρων λατρείας στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση στο εξής οι Ναοί και οι υπόλοιποι χώροι λατρείας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς.

Συγκεκριμένα για τους χώρους λατρείας η ΚΥΑ προβλέπει:

Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. 

Δεν επιτρέπεται η παρουσία φυσικών προσώπων, πλην των αναφερόμενων στο προηγούμενο εδάφιο, στους χώρους λατρείας αυτής κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση.

Για τις κηδείες και τις σχετικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

Αν  διαπιστωθεί παράβαση των μέτρω προβλέπεται πρόστιμο 1500 ευρώ στον ιερέα. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες και στους ναούς της Θεσπρωτίας -1500 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες ιερείς
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2778665048056869803
Σχόλια
item