12 Ανεκτίμητα Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας που Κανείς Δεν Μπορεί να Αντισταθεί 12 Ανεκτίμητα Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας που Κανείς Δεν Μπορεί να Αντισταθεί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

12 Ανεκτίμητα Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας που Κανείς Δεν Μπορεί να Αντισταθεί

Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ ελκυστικές προσωπικότητες, που όλοι μας θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας, ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε.

Οι άνθρωποι αυτοί  αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς κι αν τους βάλουμε στη ζωή μας θα τη γλυκάνουν με πολλή ευτυχία.

Ακολουθούν πιο κάτω τα 12 χαρακτηριστικά αυτών των προσωπικοτήτων.

 • Αυτοδυναμία

Οι αυτοδύναμοι άνθρωποι δε συγκρίνουν ποτέ τους εαυτούς τους με  τους άλλους, δεν βασίζονται στην γνώμη των άλλων και δεν μεταφέρουν την ευθύνη για ό, τι τους συμβαίνει σε άλλα άτομα. 

Δε θα τους ακούσεις να λένε ποτέ ότι έχασαν τον εαυτό τους μέσα σε μία σχέση.

Αντιθέτως, χτίζουν τις σχέσεις τους βασισμένες στο δικό τους πλάνο και στα δικά τους θέλω. Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και για τις επιλογές τους.

 • Ειλικρίνεια

Οι ειλικρινείς χαρακτήρες δε φοβούνται να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχουν εμπιστοσύνη στην κρίση τους και είναι ειλικρινείς και με τον εαυτό τους. Όσοι τους συναναστρέφονται νιώθουν άνετα μαζί τους και το κάνουν με χαρά.

Πρόκειται για ανθρώπους στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε και να τους εμπιστευτείτε, γιατί δε θα σας προδώσουν κι αυτό έχει ανεκτίμητη αξία.

 • Εμπιστοσύνη

Είναι πολύ σημαντικό όταν το άλλο σας μισό σας εμπιστεύεται και στα σημαντικά αλλά και στα ασήμαντα πράγματα, από την επιλογή ενός γλυκού μέχρι το να σας εκμυστηρευτεί ένα μυστικό.

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο των σχέσεων και χωρίς αυτή μπορεί να χαλάσουν ή να μετατραπούν σε τυραννία. Μια σχέση δημιουργείται για να νιώθουμε ασφάλεια κι άνεση. Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό συστατικό της αγάπης.

 • Αληθινό ενδιαφέρον

Για να κρατηθεί αναμμένη η φλόγα σε μια σχέση, είναι απαραίτητο να μη σταματήσετε να φλερτάρετε ο ένας τον άλλον, να κάνετε μικρές εκπλήξεις και να συζητάτε ό, τι σας απασχολεί.

Να θυμάστε ότι όποιος δείχνει το ενδιαφέρον του γίνεται ακόμη πιο αγαπητός από τον σύντροφό του.

 • Ευαισθησία

Όταν λέμε ευαισθησία εννοούμε την ικανότητα να συναισθανόμαστε τι νιώθει ο άνθρωπός μας, αλλά και γενικότερα να αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά του κόσμου.

Ένα άτομο θα νιώσει ότι είναι πιο ζωντανό και πιο κοντά στους γύρω του, όταν αρχίσει να απολαμβάνει  μικρές εικόνες. 

Θα το καταφέρει αν για παράδειγμα, να αφήσει τα δάκρυά του να κυλήσουν διαβάζοντας ένα συγκινητικό μυθιστόρημα, ή να παρατηρήσει τις ακτίνες του ήλιου να διαπερνούν τα φύλλα ενός δέντρου.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να μην τους αγκαλιάσουμε και να μην τους αγαπάμε.

 • Υποστήριξη

Όλοι αποζητούν την υποστήριξη των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι δε θα τους εγκαταλείψουν σε μια δύσκολη στιγμή κι ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους ό, τι κι αν συμβεί.

Είναι ανάγκη να λειτουργείτε σαν μια ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει  τα πάντα, από το πιο ασήμαντο μέχρι και το πιο σημαντικό  πρόβλημα. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι ενθαρρυντική κι εμπνέει για όμορφες πράξεις.

 • Αφοσίωση

Ακόμη κι όταν έχετε μπροστά σας έναν πειρασμό, τα συναισθήματά σας και η στάση σας απέναντι στο άλλο σας μισό θα πρέπει να παραμένουν αμετάβλητα.

Η αφοσίωση του σώματος και της ψυχής σε έναν άνθρωπο, αποδεικνύουν ταυτόχρονα την πίστη στον εαυτό σας, στις απόψεις σας κι άρα και στις επιλογές σας. 

Ένας άνθρωπος που υπηρετεί πιστά αυτές τις πολύτιμες αξίες είναι πραγματικά ευλογημένος.

 • Χιούμορ

Η καλή αίσθηση του χιούμορ βοηθάει να ξεπερνάμε πιο εύκολα τα εμπόδια, να λύνουμε τα προβλήματά μας και να κάνουμε τη ζωή πιο ευχάριστη.

Μια προσωπικότητα με καλό και ποιοτικό χιούμορ και με αυτοσαρκασμό, είναι πραγματικά αξιολάτρευτη.

 • Υπομονή

Το να υπομένει κανείς με στωικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και τέχνη.

Οι υπομονετικοί χαρακτήρες, μπορούν κι αντέχουν στα δύσκολα εμπόδια και προβλήματα, αφού προσπαθούν ξανά και ξανά χωρίς να παραπονιούνται.

Ένας σύντροφος με αυτό το χάρισμα μπορεί να καταφέρει αληθινά θαύματα.

 • Αισιοδοξία

Τι πιο όμορφο να έχετε δίπλα σας έναν άνθρωπο που να ακτινοβολεί ευτυχία. Αυτή η προσωπικότητα ξέρει να βρίσκει πάντα τη θετική πλευρά σε όλα τα πράγματα κι απολαμβάνει τη στιγμή.

Έχοντας κοντά σας ένα τέτοιο άτομο όλα τα προβλήματα μοιάζουν ασήμαντα και σας εμπνέει να μην εγκαταλείψετε ποτέ τις προσπάθειές σας.

 • Ευγένεια

Κανείς δε θέλει να έχει στο πλευρό του έναν κακό και γκρινιάρη άνθρωπο.

Αντίθετα, αν δε θυμώνετε για το τίποτα, αν συγχωρείτε τα λάθη των άλλων, αν συμβιβάζεστε κάποιες φορές κι αν έχετε ένα ειλικρινές χαμόγελο που ακτινοβολεί, θα σας εκτιμήσουν πολύ οι γύρω σας. 

Ένα πρόσωπο χαρούμενο κι ευγενικό είναι ένας ολόκληρος  θησαυρός.

 • Αγάπη

Έχει μεγάλη σημασία να αισθάνεστε ότι σας αγαπούν. Όταν οι κοντινοί σας άνθρωποι δε φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και θέλουν να είναι μαζί σας άνευ όρων, θα θέλετε να γίνετε χαλί να σας πατήσουν. 

fumara.gr & diaforetiko.gr

epirusblog.gr
5 of 5
12 Ανεκτίμητα Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας που Κανείς Δεν Μπορεί να Αντισταθεί
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1016395955740216639
Σχόλια
item