Τα 10 μυστικά ενός ευτυχισμένου ζευγαριού

Τι εστί ευτυχισμένη σχέση; Για να θεωρήσουμε μια σχέση ως ευτυχισμένη σημαίνει πως είναι βασισμένη σε γερά θεμέλια και είναι πάνω απ’ όλα υγιής. Διακατέχεται από αποδοχή, εμπιστοσύνη και εξέλιξη. Ο έρωτας ενός ζευγαριού αναγεννιέται και ωριμάζει. 

Μπορεί οι δυο σύντροφοι, να έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια μαζί, αλλά είναι εκείνα τα μικρά πράγματα, που κάνουν τη σχέση τους να ανανεώνεται καθημερινά, δίχως να χάνονται τα συναισθήματα, δίχως να ξεχνιέται ο έρωτας. Ας δούμε παρακάτω δέκα πράγματα, που αποδεικνύουν πως μια σχέση είναι παράδειγμα μεστής ευτυχίας.

1. Δίνουν ο ένας στον άλλον χώρο

Από την αρχή μιας σχέσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα, που έχει ο κάθε σύντροφος. Δέσμευση δε σημαίνει καθήλωση. Ο καθένας έχει τη ζωή του, τις υποχρεώσεις του, τους φίλους του και τον εαυτό του. 

Αν αυτό επιτυγχάνεται, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε πως μέσα σε αυτή τη σχέση οι δυο άνθρωποι συνυπάρχουν και μοιράζονται τα πάντα, αλλά παράλληλα σέβονται και κάποια όρια. Ευτυχισμένος με τον άνθρωπό σου είσαι όταν πρωτίστως δε νιώθεις καταπίεση.

2. Δώρο-έκπληξη!

Μια στοργική κίνηση, που δείχνει πως είναι στο μυαλό τους ο άλλος. Δε χρειάζεται να υπάρχει κάποια ειδική περίσταση, για να κάνεις δώρο-έκπληξη στο σύντροφό σου. 

Από ένα γλύκισμα μέχρι την αγορά εκείνου του παπλώματος, που είχε στο μυαλό του ο ένας, αλλά δεν είχε τα λεφτά τη δεδομένη στιγμή να το αγοράσει, δείχνει πως τον νοιάζεται και πως θυμάται. Ένα δώρο σε ανύποπτο χρόνο, σου φτιάχνει τη διάθεση κι ειδικά αν είναι από τον αγαπημένο σου άνθρωπο.

3. Γνωρίζουν τις ευαισθησίες ο ένας του άλλου

Από φυσικές ευαισθησίες, όπως μια αλλεργία, μέχρι ψυχικές, δυο σύντροφοι είναι εκεί να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Ένα κακό σχόλιο μπορεί να μάς ρίξει, αλλά η φωνή της λογικής είναι δίπλα μας για να μας «ξυπνήσει». 

Μια κακή στιγμή, μια ξαφνική αντίδραση, που έχει ως αποτέλεσμα νεύρα κι αναθυμιάσεις είναι αποδεκτή από το σύντροφο και γνωρίζει πώς ακριβώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση, δίχως να κάνει τον άλλον να νιώσει ακόμα χειρότερα. «Αντισταμινικό της αγάπης», θα το ονομάζαμε κι είναι η ηρεμία μες στο χάος, που προσφέρει η ύπαρξη του ανθρώπου μας.

4. Μοιράζουν τις δουλειές του σπιτιού

Όχι, επειδή οι δουλειές του σπιτιού είναι αγγαρείες, αλλά επειδή η συμβίωση δυο ανθρώπων απαιτεί και σεβασμό προς το χώρο κάτω από τον οποίο μοιράζονται την αγάπη τους. Δεν επικρατεί πανικός και πάντοτε είναι και οι δυο πρόθυμοι, να «διορθώσουν» ό,τι ακαταστασία υπάρχει. 

Η κούραση δικαιολογείται, αλλά η βαρεμάρα κι η εναπόθεση όλων των υποχρεώσεων σε ένα άτομο όχι. Κι είναι κάτι, που το γνωρίζουν και οι δυο πολύ καλά. Είτε μαζί, είτε ο καθένας στο δικό του χρόνο, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ό,τι υποχρέωση έχουν, έτσι ώστε η συμβίωση να είναι τακτοποιημένη κι η ψυχολογία ανεβασμένη.

5. Ερωτικά παιχνίδια και πειραματισμός

Μπορεί να έχουμε χιλιοπεί πως ο πειραματισμός στο σεξ είναι γεγονός, πως τονώνει τη σχέση δυο ανθρώπων, ωστόσο δεν είναι μια θεωρία που πρέπει να παραμελείται. 

Είτε κάποιος είναι παραδοσιακός είτε έχει την όρεξη να δοκιμάσει καινούργια πράγματα, είναι μικρές λεπτομέρειες, που μπορεί να απογειώσουν μια βραδιά ή πράγματα που πάντοτε τους άναβαν και ποτέ δε θέλουν να αλλάξουν. 

Όπως και να ‘χει, η ρουτίνα δεν τα πάει καλά με τη σεξουαλικότητα, οπότε δεν αφήνουν ποτέ το σύντροφό τους «ανέγγιχτο». Το σεξ δεν είναι το μόνο, που κρατάει τη φλόγα της σχέσης τους ζωντανή, αλλά ποτέ δεν ξεχνούν πως είναι μια ανθρώπινη ανάγκη, που κι αυτή θέλει λίγο από το χρόνο και τη διάθεσή τους.

6. Post it

Από τα παιδικά μας χρόνια, στα χρόνια τα εφηβικά, κάτω από τα θρανία μας υπήρχαν εκείνα τα «δωράκια», που σε έκαναν να λαχταράς ακόμα περισσότερο το άτομο, που τα έγραψε. 

Είναι εκείνα τα ραβασάκια, που ομόρφαιναν το πρωινό μας ή το απόγευμα στο φροντιστήριο. Είναι μια κίνηση, που βοηθάει τα ζευγάρια με ωράρια, που δε συμπίπτουν. Είναι μια ένδειξη της παρουσίας τους, ακόμα κι όταν δεν είναι εκεί μαζί. 

Ένα χρωματιστό χαρτάκι μέσα στο κολατσιό ή ένα σημείωμα στο κομοδίνο είναι λεπτομέρειες, που έχουν τη δύναμη να ομορφύνουν την ημέρα κάποιου. Δημιουργικές κινήσεις, που δείχνουν πως ο άλλος δε σταματά ποτέ να προσπαθεί για τη σχέση του.

7. Μαξιλαρο…συζήτηση

Και δεν μιλάμε για κρεβατομουρμούρα, αλλά για εκείνα τα λεπτά, που αφιερώνουν αγκαλιασμένοι, μιλώντας για την ημέρα τους, για την αυριανή λίστα των ψώνιων ή εκείνο το γλυκό που έλεγαν να δοκιμάσουν. 

Λίγο coziness και cuddling είναι ό,τι πρέπει για να τελειώσει όμορφα μια κουραστική μέρα και να απολαύσουν λίγο χουχούλιασμα, εάν το πρωινό ξύπνημα δεν τους το επιτρέπει. 

Παράλληλα, ακόμα και το χουζούρεμα ένα κυριακάτικο πρωινό είναι εξίσου ό,τι πρέπει για να χαρούν οι δυο σύντροφοι την παρουσία του άλλου. Ούτως ή άλλως, η αγκαλιά είναι και τρομερό αγχολυτικό, μην το ξεχνάμε!

8. Καταλαβαίνουν τα πάντα

Σε αντίθεση με τις επιφανειακές σχέσεις, μια υγιής σχέση σέβεται την αξία της αλήθειας, διότι δίχως αυτή, δεν μπορείς να κοιτάξεις το σύντροφό σου στα μάτια. 

Δυο σύντροφοι, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, καρφώνονται όταν κάτι δεν πάει καλά. Αφήνουν πάντα χώρο να «αναπνεύσει» ο αγαπημένος τους κι όταν είναι έτοιμος, να ανοιχτεί.

Είναι εκείνες οι στιγμές, που έχεις την ανάγκη ο άλλος να τα «κάνει όλα καλά» και με ένα φιλί να σε γιατρέψει. Να σε προστατέψει και να σε καθησυχάσει. Κι ο άνθρωπός σου είναι εκείνος, που έχει αυτή τη μαγική ικανότητα.

9. Δεν ταιριάζουν σε όλα!

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, τσακώνεται! Δημιουργούνται εντάσεις, διότι δε μπορείς να ταιριάζεις σε όλα με τον άλλον. 

Επειδή είναι μαζί, δε σημαίνει πως ο καθένας δεν έχει την άποψή του πάνω σε διάφορα ζητήματα. Ο διάλογος κι ο αντίλογος μέσα σε μια σχέση είναι άκρως σημαντικοί, ώστε να υπάρχει η επικοινωνία. 

Δεν είναι κανείς φερέφωνο του συντρόφου του, αλλά πρέπει να «ακούει» μέσα στη σχέση του, ώστε να μη θολώνει ποτέ το τοπίο. Λεπτά ζητήματα, που ανάβουν την κατάσταση είναι προκλήσεις για ένα ζευγάρι, αλλά εκεί φαίνεται η σύνδεση.

10. Keep it private!

Πάνω από όλα υπάρχει ιδιωτικότητα της σχέσης τους! Δε μοιράζονται με τους πάντες τα προσωπικά τους και δε χρειάζεται, να εκθειάζουν τη σχέση τους. Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνονται με άλλους, γιατί αυτό που έχουν κάνει τη σχέση τους μοναδική. 

Δε θεωρούν τίποτα δεδομένο και κάθε μέρα αποδεικνύουν την αγάπη τους, ακόμα κι όταν είναι κουρασμένοι- κι όχι μέσα από τα social media! 

Είναι πάνω απ’ όλα ταπεινοί προς τον άνθρωπό τους και τη σχέση τους. Προσπαθούν πάντοτε για αυτή και δεν αφήνουν ένα «φαίνεσθαι» να τους καθορίζει.

Η ευτυχία είναι ένα ζήτημα λεπτό και για πολλούς άλυτο. Θέλει μεράκι, ώστε να καταφέρεις να συνυπάρχεις με έναν άνθρωπο που θα συμπληρώνει τις προτάσεις σου. 

Θέλει υπομονή απέναντι στις ανασφάλειες του εαυτού μας και στη διαχείριση των ιδιοσυγκρασιών μας. 

Η ευτυχία του κάθε ζευγαριού ορίζεται διαφορετικά, αλλά όλες έχουν ως κοινό την αποδοχή, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια. Κι ύστερα, έτσι κάπως μαγικά, έρχεται και η ευτυχία.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα 10 μυστικά ενός ευτυχισμένου ζευγαριού
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6399499269768756094
item