Σπυράκη (ΘΕΜΑ 104,6): «Η Γερμανία βρέθηκε τελικά αντιμέτωπη με την επιθετικότητα της Τουρκίας»

«Θα ήταν μια διπλωματική επιτυχία για το Βερολίνο, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι Αθήνα-Άγκυρα να λύσουν τις διαφορές τους βασισμενες στο διεθνές Δίκαιο, αλλά τελικά βρέθηκε αντιμέτωπο με την επιθετικότητα της Τουρκίας», ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 για το επεισόδιο μετά τη νηοψία που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες σε ένα τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ στη Μεσόγειο. 

Τόνισε, ότι πλέον όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραβατικότητα της Τουρκίας, όπου δρά αναθεωρητικά, θίγει βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όπως το κράτος δικαίου-, αλλάζει φυσιογνωμία στα παγκόσμια μνημεία και λειτουργεί ώς ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη αποκάλυψε ότι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτό. Εκεί απέδωσε και την αιφνιδιαστική επίθεση φιλίας της Τουρκίας, καθώς τη Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η κ. Σπυράκη πρόσθεσε, ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ζητήσει σκληρές κυρώσεις παρουσιάζοντας μια τροπολογία, που δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί, όπως είπε. 

Ενώ για τις χώρες, που ενδεχομένως να προέβαλαν κάποια αντίσταση στηρίζοντας τη Τουρκία κυρίως για οικονομικούς λόγους, η κ Σπυράκη σχολίασε αιχμηρά ότι είναι μεγαλύτερης σημασίας η Ευρώπη να έχει έναν μεγάλο ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη.

«Ήταν μεγάλο ατόπημα του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει τον λόγο στον Ιωάννη Λαγό», είπε η κ. Σπυράκη μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες ευρωβουλευτές όταν πήρε τον λόγο ο καταδικασμένος Λαγός για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 

Όπως είπε ήδη υπάρχει κινητοποίηση του δημοκρατικού τόξου καθώς, είναι τεράστιο λάθος όταν ένα πρόσωπο έχει καταδικαστεί και συζητείται η άρση ασυλίας του να παίρνει τον λόγο, εξηγώντας ότι η διαδικασία εκεί είναι αυστηρή και δεν παίρνει κανείς τυχαία τον λόγο αλλά με ειδικό κατάλογο. 

«Το προεδρείο της ΕΚ πρέπει να κοιτάζει να προστατεύσει την εικόνα και τις αρχές του κοινοβουλίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Σπυράκη (ΘΕΜΑ 104,6): «Η Γερμανία βρέθηκε τελικά αντιμέτωπη με την επιθετικότητα της Τουρκίας»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7789158067348442211
item