Tο επαναλαμβανόμενο “Έψιλον” από το διάστημα, μυστηριώδες σήμα, που λάμβανε ο Μαρκόνι

Ο διάσημος Ιταλός εφευρέτης Γουλιέλμο Μαρκόνι, γνωστός ως “πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση” και γερουσιαστής στη χώρα του, δημοσίευσε στις αγγλικές εφημερίδες νέα συμπληρωματική επιστολή σχετικά με το ζήτημα του μυστηριώδους ραδιογραφήματος από το Διάστημα, που είχε λάβει κατά τη διάρκεια πειραμάτων του.

Ο Μαρκόνι τόνιζε στην επιστολή του αυτή, τον Ιανουάριο του 1920, ότι στο ραδιογράφημα αυτό, το οποίο έλαβαν πολλοί ισχυροί ασυρματικοί σταθμοί της Γης, τεράστια εντύπωση προξενούσε η επίμονη επανάληψη του στοιχείου Ε από το Αλφάβητο του Κώδικα Μορς.

Ο Ιταλός εφευρέτης εξηγούσε ότι δεν είχε κατορθώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή να επιβεβαιώσει επιστημονικά την προέλευση των παράξενων αυτών σημάτων. Δεν είχε καταστεί ακόμη δυνατόν να εξακριβωθεί μήπως τυχόν επρόκειτο περί συμπτωματικής διατάραξης των σημάτων, εξαιτίας ηλιακών φαινομένων.

Περαιτέρω, ο Μαρκόνι φαινόταν να αποκρούει τελείως την ιδέα ότι το μήνυμα προερχόταν από κάποιον γήινο πομπό, ενώ τουναντίον δήλωνε πεπεισμένος ότι είχε καταφτάσει από κάποιον άλλο πλανήτη.

Το μυστηριώδες ραδιογράφημα από το Διάστημα, με το επαναλαμβανόμενο Ε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γουλιέλμο Μαρκόνι, ήταν πιθανότερο να είχε προέλθει από τον πλανήτη Άρη, ο οποίος είναι και ο πλησιέστερος προς τη Γη πλανήτης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, στις 19/01/1920

strangepress.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Tο επαναλαμβανόμενο “Έψιλον” από το διάστημα, μυστηριώδες σήμα, που λάμβανε ο Μαρκόνι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 477530187190556767
item