Σημαντική εξέλιξη με τους Ελληνικούς S-300: Προετοιμασίες για την διεξαγωγή δεύτερης βολής Σημαντική εξέλιξη με τους Ελληνικούς S-300: Προετοιμασίες για την διεξαγωγή δεύτερης βολής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σημαντική εξέλιξη με τους Ελληνικούς S-300: Προετοιμασίες για την διεξαγωγή δεύτερης βολής

Kίνηση-ματ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι (S-300) θα πραγματοποιήσουν βολές μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, στις αρχές Νοεμβρίου. 

Όλα αυτά, την στιγμή που όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα, η Άγκυρα ''πάτησε'' το κουμπί και ξεκίνησε βολές με S-400 στη Μαύρη Θάλασσα!  

Η πρώτη βολή των ελληνικών S-300 έγινε στο νατοϊκό Πεδίο Χανίων, στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Παρόντες στην «ιστορική βολή» ήταν το σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών ακόλουθων που υπηρετούσαν στην Αθήνα.

Η προετοιμασία για την διεξαγωγή 2ης βολής από τους S-300 συμπίπτει με:

• Την παρατεταμένη τουρκο-ελληνική ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο.

•. Τις δοκιμαστικές βολές των τουρκικών S-400 στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

• Τις διαδοχικές επισκέψεις στην Ελλάδα των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταφθάνει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικάνου ομολόγου του στην Θεσσαλονίκη και την Σούδα.

Η πρώτη βολή των S-300 στην Κρήτη έγινε εντός του ΝΑΤΟικού Πεδίου Βολής, παρουσία πρωτίστως Αμερικανών αξιωματούχων.

Η εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Κρήτη έγινε την Άνοιξη του 1999, σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο και το ieidiseis.gr με την διαμεσολάβηση και την συγκατάθεση των Αμερικανών οι οποίοι και ενημερώθηκαν ακόμη και για την μεταφορά τους. 

Η αντιαεροπορική ομπρέλα που καλύπτει την Κρήτη σχηματίζεται πρωτίστως από τους S-300 καθώς και απο τα υπόλοιπα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μικρότερου βεληνεκούς (TOR M-1 και OSA) 

epirusblog.gr
5 of 5
Σημαντική εξέλιξη με τους Ελληνικούς S-300: Προετοιμασίες για την διεξαγωγή δεύτερης βολής
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8498322508346004188
Σχόλια
item