Πέταξε με Rafale ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πέταξε με Rafale ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέταξε με Rafale ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Δείτε εικόνες

ΟΑρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεωργιος Μπλιούμης που βρέθηκε στο Μοντ Ντε Μαρσάν, στη δυτική Γαλλία για την πολυεθνική αεροπορικη άσκηση VOLFA 20, είχε την ευκαιρία να πετάξει με Rafale (στην δεύτερη θέση) και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Πέταξε σε σχηματισμό δυο Rafale, τα οποία εκτέλεσαν σενάρια εναέριας μάχης, χαμηλής πλεύσης και προσβολής στόχων εδάφους και επιφάνειας.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είχε τη δυνατότητα να δει στην πράξη (σε προσομοίωση) τα όπλα που μπορεί να φέρει το γαλλικό μαχητικό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault (Ντασό) και το flight simulator του Rafale. Ακόμη, μίλησε με τα πληρώματα, ελληνικά και ξένα, που συμμετείχαν στην άσκηση.

Οι Έλληνες πιλότοι υλοποίησαν μια καλή προσομοίωση μιας πιθανής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγαίο. 

Η ουσία είναι ότι οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί πέρασαν με επιτυχία όλα τα τεστ, αποδεικνύοντας σε φίλους και εχθρούς τις τρομερές δυνατότητες της ελληνικής ΠΑ, η οποία έχει κάνει πολλούς στην Α.Μεσόγειο εδώ και μήνες να “χάσουν τον ύπνο τους”.  

Όλα αυτά, την στιγμή που όπως σας αναφέραμε χθες, οι Γάλλοι αναφέρουν ότι τα ελληνικά μαχητικά δοκιμάστηκαν στην άσκηση “Volfa”, σε σενάριο που αφορούσε επιχειρήσεις σε ένα ισχυρότατο περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ υλοποίησαν και σενάριο αντιμετώπισης πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων. 

Στη γαλλική αεροπορική βάση Mont-de-Marsan, οι Γάλλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με την ελληνική πλευρά, ενώ έκαναν και μια πρώτη παρουσίαση του πρώτου "ελληνικού" Rafale.

Υπενθυμίζουμε ότι τα  Rafale φέρνουν μαζί τους και τους πυραύλους Meteor, το απόλυτο όπλο στον αέρα.

Tο υπερόπλο Meteor έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Είναι αέρος αέρος, εκτοξεύεται, δηλαδή από αεροσκάφος και χτυπά ιπτάμενό στόχο

Έχει ακτίνα δράσης 110 χλμ., μπορεί δηλαδή να χτυπήσει τουρκικό μαχητικό πριν βγει στο Αιγαίο.

Έχει τρεις με έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος.

Έχει δυνατότητα πολλαπλών βολών έναντι ιπτάμενων στόχων. Μπορεί, δηλαδή, να ρίξει σε περίπτωση εμπλοκής... περισσότερα από ένα εχθρικά σκάφη.

To βασικό δεδομένο είναι ότι η Τουρκία δεν θα εντάξει στον αεροπορικό στόλο της τα F-35, ενώ σε αντίθεση η προσθήκη των Rafale στην ελληνική πλευρά θα δώσει ένα τρομερό πλεονέκτημα όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά οπουδήποτε απαιτηθεί, αφού για παράδειγμα μέχρι και ανοικτά της Λιβύης έχουμε ενεργό μέτωπο με παρουσία των Τούρκων. 

Δείτε το video: https://youtu.be/EuFigQ--BjIepirusblog.gr
5 of 5
Πέταξε με Rafale ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8390528823174000264
Σχόλια
item