Εικόνα-ντοκουμέντο: Ελληνική φρεγάτα ''εγκλώβισε'' το Oruc Reis Εικόνα-ντοκουμέντο: Ελληνική φρεγάτα ''εγκλώβισε'' το Oruc Reis | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εικόνα-ντοκουμέντο: Ελληνική φρεγάτα ''εγκλώβισε'' το Oruc Reis

Δείτε βίντεο

Tην ώρα που η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες, κλίμα πολέμου έχει διαμορφωθεί στο Καστελόριζο, με τον ελληνικό στόλο να έχει σχηματίσει ένα «πλωτό φράγμα» απέναντι στο σεισμογραφικό Oruc Reis, το οποίο την Τρίτη πλησίασε ακόμα περισσότερο το ακριτικό νησί.

Το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας έφτασε στα 9 ναυτικά μίλια από το ακριτικό νησί, συνοδεία των δύο βοηθητικών πλοίων «Ataman» και «Cengiz Han», κλιμακώνοντας την ένταση στην περιοχή.  

Κάθε του κίνηση ωστόσο, εποπτεύεται από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Το Πολεμικό Ναυτικό που είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή, για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον ελληνικό στόλο, που έχει «ζώσει» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, καθώς και τα συνοδά πολεμικά πλοία των Τούρκων, στέλνοντας σαφές μήνυμα ετοιμότητας κι αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην πλευρά μας στο Αιγαίο, προς την απέναντι πλευρά.

Δείτε εδώ video: https://youtu.be/aonct-LsZpk

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ και δείχνει ελληνική φρεγάτα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.  

Τα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων εξοπλισμένα με τα διδάγματα των δύο προηγούμενων κρίσεων εκτελούν συντονισμένα επιχείρηση προάσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ετοιμότητας  στην Άγκυρα. 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ: https://youtu.be/oBrmWyJ7IyE

Και άλλο video: https://youtu.be/gawhNlGajvQ

epirusblog.gr
5 of 5
Εικόνα-ντοκουμέντο: Ελληνική φρεγάτα ''εγκλώβισε'' το Oruc Reis
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3765472808442341131
Σχόλια
item