Ελληνικό αεροσκάφος παρακολουθεί τις κινήσεις του Oruc Reis

Δείτε χάρτη: Πλέει με ΝΔ ρότα, ανάμεσα σε Ρόδο & Καστελόριζο, με ταχύτητα ερευνών

Σε συναγερμό βρίσκονται διαρκώς οι ΕΔ. Πριν λίγες ώρες είχαμε νέα πτήση Ελληνικού Embraer EMB-145 AEW&C, το οποίο απογειώθηκε από την Ελευσίνα. 

Η αποστολή του ήταν ξεκάθαρη. Η παρακολούθηση του Oruc Reis και των πολεμικών σκαφών που το συνοδεύουν. Το πλοίο συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά (φρεγάτες και κορβέτες).

Εν τω μεταξύ το ερευνητικό, όπως σας αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα άνοιξε πριν λίγο τον πομπό του και πλέει με ΝΔ ρότα, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, με ταχύτητα ερευνών! 

Δείτε χάρτη















Οι εντολές του Α/ΓΕΕΘΑ

Από την πρώτη στιγμή της νέας κρίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή των αρχηγών ΓΕΣ Χαρ. Λαλούση, ΓΕΝ Στ. Πετράκη και ΓΕΑ Γ. Μπλιούμη, με σκοπό τον συντονισμό. 

Η εμπειρία της προηγούμενης κρίσης βοήθησε την ηγεσία των Ε.Δ. να προχωρήσει στην ανάπτυξη των μέσων που απαιτούνται για την παρακολούθηση της τουρκικής κινητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο ταχύτατα. 

Σήκωσαν ΑΤR 72 οι ΤούρκοιΣτο υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπάρχει και εγρήγορση για την πιθανή εξέλιξη υβριδικής μορφής απειλών, ιδιαίτερα στο επίπεδο της διάχυσης ψευδών πληροφοριών ή κατασκευασμένων περιστατικών, προκειμένου να εντοπίζονται οι πηγές και να απομονώνονται το ταχύτερο δυνατόν.   

Πτήση του τουρκικού ιπτάμενου ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου αεροπλάνο ΑΤR 72 είχαμε έξω από την Ρόδο για να βρει τα ελληνικά υποβρύχια.

Οι Τούρκοι ονόμασαν την πτήση «εκπαιδευτική» αλλά στην ουσιά έψαχαν να βρουν που είναι τα ελληνιά υποβρύχια, που για 50 μέρες τα ψάχνουν αλλά δεν τα βρίσκουν 



epirusblog.gr
5 of 5
Ελληνικό αεροσκάφος παρακολουθεί τις κινήσεις του Oruc Reis
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2035603929502474304
item