Ομογενής ερευνητής στις ΗΠΑ: O Τραμπ είναι ο πρώτος που πήρε το κοκτέιλ αντισωμάτων μας για τον Covid 19

Για το κοκτέιλ αντισωμάτων, το οποίο χορηγείται εδώ και τέσσερις μέρες στον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ που νοσεί από κορωνοϊό, μίλησε ο ένας εκ των δύο ομογενών ερευνητών, Χρήστος Κυρατσούς.

Ο κ. Κυρατσούς με καταγωγή από την Κοζάνη, υποστήριξε πως το εν λόγω κοκτέιλ δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ασθενή και αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Κατέστησε σαφές πως τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής θα φανούν σε περίπου μία εβδομάδα.

Την θεραπεία που λαμβάνει ο Ντόναλτ Τραμπ, την δημιούργησε και την βελτιώνει η Regeneron Pharmaceuticals, της οποίας ηγείται ένας Έλληνας, ο Τζορτζ Γιαννακόπουλος.

Μιλώντας στον ANT1 ο Έλληνας επιστήμονας και συνεργάτης του, Χρήστος Κυρατσούς, που συμμετέχει στην έρευνα για τη συγκεκριμένη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, είπε πως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είχε έγκριση και υπήρξε αγώνας δρόμου για να πάρει το «πράσινο φως» από το FDA.

Όπως είπε ο κ. Κυρατσούς, το φάρμακο έχει δοθεί σε 2.000 άτομα μέχρι τώρα, και έχει άμεσα αποτελέσματα κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα όπως είπε το 99% του ιικού φορτίου πέφτει μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Αυτό αφορά ακόμα και άτομα μεγάλης ηλικίας και υποκείμενα νοσήματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Ομογενής ερευνητής στις ΗΠΑ: O Τραμπ είναι ο πρώτος που πήρε το κοκτέιλ αντισωμάτων μας για τον Covid 19
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6031355114386957147
item