Γιάννενα: Γλιτώσαμε προς το παρόν, το τοπικό lockdown! Γιάννενα: Γλιτώσαμε προς το παρόν, το τοπικό lockdown! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γλιτώσαμε προς το παρόν, το τοπικό lockdown!

Γλιτώνουν μέχρι νεωτέρας το lockdown τα Γιάννενα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα Γιάννενα σε αντίθεση με την Καστοριά παραμένουν στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης και σίγουρα μέχρι το Σάββατο που θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σε έκτακτο μήνυμά του, με επιμέλεια παρακολουθείται η αλλαγή δεδομένων με ένα και μοναδικό απόλυτο κριτήριο: την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Η Επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση και τους επιδημιολογικούς δείκτες αποφάσισε να θέσει σε πρόσθετους περιορισμούς και να αλλάξει επίπεδο μόνο για την Καστοριά, επιβάλλοντας εκεί το δεύτερο τοπικό lockdown μετά την Κοζάνη. 

Τα πρόσθετα μέτρα στην κυκλοφορία ανθρώπων και λειτουργία καταστημάτων θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής.
 
Σε αυξημένη επιτήρηση επιπέδου 3 παραμένουν, τα Γιάννενα όπου είναι οριακοί οι δείκτες όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
 
Αυξάνεται το επίπεδο επιτήρησης σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία Λάρισα και Νομό Σερρών. Και οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από την Παρασκευή.
 
«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
 
Έκανε έκκληση για πολλοστή φορά στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως τα Γιάννενα (Καστοριά, Λάρισα, Βοιωτία, Σέρρες και Θεσσαλονίκη) καλώντας τους πολίτες να να παραμείνουν σε εγρήγορση και είπε πως μαζί με τους Περιφερειάρχες και τους τοπικούς φορείς συνεχίζεται η προσπάθεια ανακοπής της μετάδοσης του κορωνοϊού.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γλιτώσαμε προς το παρόν, το τοπικό lockdown!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5952629106319821150
Σχόλια
item