Δήμαρχος Κοζάνης: Πώς μπήκαμε σε lockdown – Νέοι οι περισσότεροι ασθενείς

Για το πώς κατέληξε η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε κόκκινο συναγερμό και το «επίπεδο 4» με lockdown για 14 ημέρες εξήγησε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε από τις 6.00 το πρωί η εικόνα στην Κοζάνη θυμίζει την εικόνα της άνοιξης της φετινής χρονιάς με το γενικό lockdown σε όλη την χώρα: μάσκα παντού σε όλους τους χώρους, το λιανεμπόριο στην πλειοψηφία του κλειστό.

Ερωτηθείς για την αιτία αυτού του συναγερμού ο ίδιος απάντησε πως δεν είναι γνωστό τι έφταιξε και πως εδώ και 10 ημέρες τα νούμερα ήταν τσιμπημένα, (από μονοψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε διψήφιους), ένα γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή.

Το νοσοκομείο έχει φτάσει στα όρια του

Περιγράφοντας την κατάσταση της περιοχής ο Δήμαρχος ανέφερε πως το νοσοκομείο Μαμάτσειο έχει φτάσει στα όρια του, νοσηλεύονται πάρα πολλοί ασθενείς με κορονοϊό και φεύγουν ασθενείς και σε άλλες περιοχές. 

Παράλληλα σημείωσε πως είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός πως το νοσοκομείο έχει χρόνια προβλήματα, έχει εγκαταλειφτεί για χρόνια στην τύχη του και δεν υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε γιατί χρειάζεται σημαντική αναβάθμιση και όλα αυτά συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο με συνέπεια να υπάρχει αυτή η εικόνα.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων ήταν σε νεαρές ηλικίες δηλαδή κάτω από τα 35.

Ο κ. Μαλούτας πρόσθεσε πως από την αρχή της βδομάδας είχαν εντείνει την επικοινωνιακή τους καμπάνια για την χρήση των μέτρων προστασίας, ενώ την Τρίτη υπήρξε και σύσκεψη με τους φορείς αλλά μάλλον ήταν αργά όπως σημείωσε ο ίδιος.

Μάλιστα υπογράμμισε πως προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να ενημερώσουν τους νέους με πρόσωπα και πράγματα που είναι οικεία σε αυτούς όπως γνωστούς YouTubers.

Επισημαίνεται πως λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και σε συνέχεια της σχετικής σημερινής ομόφωνης εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τέθηκε από σήμερα, 16-10-2020 ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020, στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης (https://covid19.gov.gr/).

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.


epirusblog.gr
5 of 5
Δήμαρχος Κοζάνης: Πώς μπήκαμε σε lockdown – Νέοι οι περισσότεροι ασθενείς
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3761646909930888246
item