Άρτα: Φωτιστικά led στο κέντρο της Άρτας Άρτα: Φωτιστικά led στο κέντρο της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Φωτιστικά led στο κέντρο της Άρτας

Στην εγκατάσταση φωτιστικών led στην πόλη της Άρτας, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ Ηπείρου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1.523.000 ευρώ.

Τα νέα συστήματα Led, που πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλαιά και ενεργοβόρα φωτιστικά συστήματα, πρόκειται να τοποθετηθούν στο πεζοδρομημένο κομμάτι του κέντρου της πόλης και σε πλατείες.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων led με ιστούς, εργασίες ελέγχου στο υφιστάμενο δίκτυο φωτισμού, οικοδομικές εργασίες για την αποξήλωση των υφιστάμενων ιστών και την εγκατάσταση των νέων, χωρίς παρέμβαση στο υφιστάμενο υπόγειο δίκτυο.

Στις εργασίες που θα συντελέσουν στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης, πέρα από το λειτουργικό όφελος, υπάρχει και η πρόνοια να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των οδών που θα γίνουν οι παρεμβάσεις (πλακοστρώσεις κ.λπ.).«Με τα νέα συστήματα φωτισμού Led στο πεζοδρομημένο κομμάτι του κέντρου πετυχαίνουμε τέσσερις στόχους: Προστασία του Περιβάλλοντος – Εξοικονόμηση Ενέργειας (άρα πόρους για Δημότες και Δήμο) – Αισθητική Αναβάθμιση – Ποιότητα Φωτισμού. 

Ο πολιτισμός της καθημερινότητας, όπως συνηθίζω να λέω, περνάει μέσα από αυτούς τους πυλώνες. Και θα συνεχίσουμε», επισήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Φωτιστικά led στο κέντρο της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3057493418317958905
Σχόλια
item