Πρέβεζα: Μέσω Leader διεκδικούν την αναβάθμιση αλιευτικών καταφυγίων Λυγιάς και Πρέβεζας ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Σε υποβολή προτάσεων που αφορούν την αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Λυγιάς και Πρέβεζας στο LEADER της ΕΤΑΝΑΜ προχωρούν Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Το πρώτο έργο αφορά τις εργασίες καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου Λυγιάς προϋπολογισμού 40.126,40 € περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την εξυγίανση του πυθμένα του αλιευτικού καταφυγίου της Λυγιάς Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του λιμενικού καταφυγίου Λυγιάς στο συμβατικό βάθος των 2,50μ, ούτως ώστε να εξυπηρετεί το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε το έργο.

Το πρώτο έργο περιλαμβάνει συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας προϋπολογισμού 145.000,00 €.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται χωροθέτηση του αλιευτικού καταφυγίου με ταυτόχρονη περίφραξή του στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η συστοιχία των τσιμεντένιων ιστών φωτισμού, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης εντός του αλιευτικού καταφυγίου, ελεγχόμενη πύλη εισόδου-εξόδου των χρηστών, τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου παράπλευρα της εισόδου που θα χρησιμοποιείται ως μικρό φυλάκιο ελέγχου, κατασκευή ασφάλτου στο τμήμα μεταξύ περίφραξης και νησίδας,αντικατάσταση των ιστών οδοφωτισμού με νέους τύπου led, καθώς και εγκατάσταση οικίσκου που θα χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μέσω Leader διεκδικούν την αναβάθμιση αλιευτικών καταφυγίων Λυγιάς και Πρέβεζας ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2472251878776534002
item