Πέθανε ο πιο διάσημος James Bond – O ηθοποιός Sean Connery, έφυγε στα 90

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας James Bond, Σον Κόνερι σε ηλικία 90 ετών. Ο θάνατος του σερ Sean Connery σκόρπισε θλίψη σε όλο τον πλανήτη.

Ο εμβληματικός ηθοποιός ήταν από τους πιο αγαπημένους James Bond της μεγάλης οθόνης και έκανε τον πράκτορα 007 διάσημο σε όλο τον πλανήτη. To 2000 η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο του σερ! 

Στην πολυετή καριέρα του έχει πάρει βραβείο Όσκαρ, δυο βραβεία Βafta και 3 Χρυσές σφαίρες! Η εντυπωσιακή άνοδος του Κόνερι έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Μποντ.

Ο Κόνερι γεννήθηκε στο Φάουντενμπριτζ του Εδιμβούργου. Ήταν γιος της Euphemia “Effie” McBain  καθαρίστριας, και του Τζόζεφ Κόνερι, εργάτη σε εργοστάσιο και οδηγού φορτηγού. 

Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον αποκαλούσαν Σον, το μεσαίο του όνομα, πολύ πριν γίνει ηθοποιός.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων αλλά και μπόντι μπίλντερ!

Δείτε εδώ video: https://youtu.be/JVJzByu8RV8



Φωτογραφίες @splashnews

epirusblog.gr
5 of 5
Πέθανε ο πιο διάσημος James Bond – O ηθοποιός Sean Connery, έφυγε στα 90
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 721261775002666981
item