Γιάννενα: Με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ και στο Δήμο Ιωαννιτών Γιάννενα: Με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ και στο Δήμο Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ και στο Δήμο Ιωαννιτών

Και ο Δήμος Ιωαννιτών συγκαταλέγεται στους 15 επιπλέον Δήμους της χώρας που εντάσσονται στο πρόγραμμα myKEPlive. Πρόκειται για την υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του δικτύου των ΚΕΠ ανά την επικράτεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιεί ένα ακόμη μέτρο διευκόλυνσης του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. 

Εκπαιδευμένοι υπάλληλοι των ΚΕΠ εξυπηρετούν τον πολίτη με προγραμματισμένη βιντεοκλήση, ενώ το έντυπο που εκδίδεται αποστέλλεται είτε ηλεκτρονικά, είτε με συστημένη επιστολή.

Η πλατφόρμα myKEPlive, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από 60 Δήμους και 75 ΚΕΠ, διευκολύνει σημαντικά όσους συμπολίτες για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό να μεταβούν με φυσική παρουσία στα ΚΕΠ, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας αισθητά τη γραφειοκρατία.

Συνολικά έως την 30-09-2020, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες λειτουργίας, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, έχουν διεκπεραιωθεί 830 βιντεοκλήσεις για εξυπηρέτηση πολιτών.

Μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών: 

1) Πληροφόρηση- Αίτηση,

2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις, 

3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία, 4) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Κατά τη χρήση της υπηρεσίας myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ και στο Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2978093319616819303
Σχόλια
item