Γιάννενα: Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα Γιάννενα: Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα

Ανίχνευση κορωνοϊού μεν, αλλά και χωρίς ίχνη περιοχές που είχαν δώσει θετικό σήμα παλιότερα

Περισσότερα ήταν αυτή τη φορά τα ευχάριστα νέα, από τα δυσάρεστα, έστω και οριακά, από τις αναλύσεις των δειγμάτων στα αστικά λύματα της πόλης, που διενήργησε για έκτη φορά, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ανίχνευση κορωνοϊού στην περιοχή του Γηροκομείου, όπου άλλωστε υπάρχει συνεχής καταγραφή κρουσμάτων στους ηλικιωμένους της δομής, όπως όμως και στην είσοδο των λυμάτων στον Βιολογικό καθαρισμό, κάτι αναμενόμενο πάντως, από τη στιγμή, που παρατηρείται μία συνεχής επιβάρυνση με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και ευχάριστα από τις αναλύσεις, αφού σε αντίθεση με τις προηγούμενες αυτή τη φορά δεν βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού στην περιοχή του Άλσους, ούτε στο Πανηπειρωτικό, αλλά ούτε και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Αγία Ελένη».

Αυτό μπορεί να είναι μεν σημειακό φαινόμενο, μπορεί όμως από την άλλη να αποδεικνύει, τη θετική επίδραση των μέτρων που έχουν ήδη συμπληρώσει 17 ημέρες από την έναρξη εφαρμογής τους.

Το σημαντικό σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκα είναι να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες εάν ο ιός ανιχνεύεται εκ νέου στα ίδια σημεία.

Η ΔΕΥΑΙ πάντως, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το πανεπιστήμιο και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας ενέκρινε την εισήγηση και θα προμηθευτεί άμεσα έναν δειγματολήπτη, που θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Βιολογικού και θα συλλέγει δείγματα για αναλύσεις των αστικών λυμάτων σε καθημερινή βάση και όχι περιοδικά.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8565984885779486997
Σχόλια
item