Γιάννενα: Δεν το βάζουν κάτω για τη Νιάρχου

Κατεπείγουσα αίτηση θεραπείας για την ακύρωση της προγραμματικής σύμβασης περιφέρειας Ηπείρου– ΔΕΥΑΙ για τη μεταφορά των δικτύων της οδού Νιάρχου κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρόμενων κατοίκων –επαγγελματιών παρά την οδό Νιάρχου, Σεισμοπλήκτων, Κάτω Νεοχωρόπουλου προς τη ΔΕΥΑΙ, τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας.

Ως λόγοι προβάλλονται η απουσία απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων σε σχέση με την αναγκαιότητα προσφυγής στη διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης, ενώ σημειώνεται επίσης ότι η απόφαση της ΔΕΥΑΙ για την προγραμματική με την περιφέρεια Ηπείρου είναι προδήλως παράνομη και ανακλητέα, καθώς ελήφθη μετά τη σύναψη της σύμβασης, η οποία εγκρίθηκε εκ των υστέρων. 

Άλλοι λόγοι που προβάλλονται, είναι η μη παροχή εξουσιοδότησης στον περιφερειάρχη για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, το ότι δεν ετέθησαν υπόψη των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου οι όροι και το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης, αλλά και ο μη έλεγχος νομιμότητας.

Όπως αναφέρεται σε συνοδευτικό κείμενο της αίτησης θεραπείας προς τα ΜΜΕ, η κατάθεσή της «αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ενεργειών ενώπιον εθνικών και Ευρωπαϊκών οργάνων και δικαστηρίων προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο έργο και να ματαιωθεί η κατασκευή του με τον προτεινόμενο σχεδιασμό».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν το βάζουν κάτω για τη Νιάρχου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4103832269856139814
item