Γιάννενα: Κρίσιμη η κατάσταση στα Γιάννενα

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι και για την ΠΕ Ιωαννίνων η επιβολή τοπικού lockdown, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων, σε καθημερινή βάση. Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την καταγραφή 31 νέων κρουσμάτων στην ΠΕ Ιωαννίνων, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος σε ημερήσια καταγραφή από την αρχή της πανδημίας στην περιοχή.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε λίγο μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά που χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στα Γιάννενα, όπου θα βρίσκεται σήμερα το μεσημέρι και θα συμμετέχει σε σύσκεψη που θα γίνει στο διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου.

Εκείνο που δεν διευκρινίστηκε πάντως είναι εάν στον χθεσινό αριθμό των κρουσμάτων στα Ιωάννινα, συμπεριλαμβάνονται και τα θετικά κρούσματα από τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν για ένα τριήμερο στην κεντρική πλατεία τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες «έδωσαν» συνολικά 25 νέα κρούσματα.

Από αυτά, μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά μέσω μοριακού τεστ τα 21 και εκκρεμούσε η ανάλυση των υπολοίπων.

Μόνο για την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες το πρωί, πως σε σύνολο 753 ελέγχων προέκυψαν 11 θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα επτά σε άνδρες και τα τέσσερα σε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων προκαλεί τεράστια ανησυχία, είτε σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται τα rapid tests είτε όχι

Επίσης χθες ανακοινώθηκε ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία και ένα στην Πρέβεζα.

Πηγή: ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κρίσιμη η κατάσταση στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1101164142932560887
item