Ακατάσχετοι λογαριασμοί: Αλλαγές για να εξασφαλιστεί κατέθεσε ο Σταϊκούρας

Νομοτεχνικές βελτιώσεις που αποσαφηνίζουν την απόλυτη προστασία τραπεζικών λογαριασμών με το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με την έναρξη της συζήτησης του νέου πτωχευτικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αλλαγές στις διατάξεις που αφορούν τα ιδιωτικά ασφάλιστρα κατέθεσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως τα κριτήρια αύξησης των κομίστρων αφορούν μόνο συμβόλαια υγείας που περιλαμβάνουν το δικαίωμα μονομερούς αναπροσαρμογής. αυξήσεις καταλαμβάνει μόνο εκείνα τα συμβόλαια υγείας που. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα αντικειμενικά κριτήρια για την αναπροσαρμογή των συμβολαίων θα εισάγονται με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο περνά από προληπτικό δικαστικό έλεγχο και όχι με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς οι προωθούμενες βελτιώσεις αποσκοπούν στην εναρμόνιση του νομοσχεδίου με τις παρατηρήσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «καταθέτω αλλαγές που είχα προαναγγείλει στην επιτροπή. Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται και το ζήτημα του ακατάσχετου και το ζήτημα του καθαρού εισοδήματος. Παράλληλα, περιλαμβάνονται σειρά βελτιώσεων που προτείνονται από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «προχωρούμε σε δύο βελτιώσεις: Στην παρ 4 οι λέξεις «μέχρι την έναρξη ισχύς του παρόντος» αντικαθίστανται «μεχρι την έναρξη ισχύος εκτός από συμβάσεις που δεν προβλέπεται αναπροσαρμογή ή προβλέπεται μηδενική αναπροσαρμογή ασφαλίστρων». 

Η δεύτερη αφορά τα κριτήρια αύξησης ασφαλίστρων. Η φράση που δηλώνει ότι τα κριτήρια ορίζονται με υπουργική απόφαση αντικαθίσταται και ορίζουμε ότι θα εισάγονται με Προεδρικό Διάταγμα. Αρα αντί υπουργικής απόφασης θα περάσει με προεδρικό διάταγμα που θα περάσει από προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
epirusblog.gr
5 of 5
Ακατάσχετοι λογαριασμοί: Αλλαγές για να εξασφαλιστεί κατέθεσε ο Σταϊκούρας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7541530909425767573
item