Γιατροσόφια των γιαγιάδων για φαλάκρα, γρίπη, στύση

Η γνώση των γιαγιάδων μας αποκτά επιστημονική υπόσταση και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο, παρά μόνο υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Μια δοκιμή θα μας πείσει!

Βασιλικός πολτός για την ευρυαγγεία

Μια μάσκα με βασιλικό πολτό θα «ηρεμήσει» την ευρυαγγεία στο πρόσωπο, περιορίζοντας τα κόκκινα σημαδάκια. 

Φτιάχνουμε μια μάσκα λιώνοντας ένα κομμάτι μπανάνας και αναμειγνύοντάς το με μια κουταλιά βιολογικό ελαιόλαδο και ένα κομμάτι (όσο ένα φουντούκι) βασιλικό πολτό. 

Απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μάσκα στα σημεία που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και την αφήνουμε να δράσει για 15΄. Στη συνέχεια, ξεβγάζουμε με δροσερό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά.

Ξίδι για τις ημικρανίες

Μια κομπρέσα με ξίδι μπορεί να μας ανακουφίσει σε μια κρίση ημικρανίας, στην περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε τη λύση του παυσίπονου. Την ακουμπάμε στο μέτωπό μας και δένουμε ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι για να τη σταθεροποιήσουμε. 

Tο ξίδι, λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, περιέχει οξικό οξύ, μια ουσία που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων, καταπολεμώντας την υπεραιμία και ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Μέλι για την τριχόπτωση

Αν τα μαλλιά μας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να δυναμώσουν ακολουθώντας ένα γιατροσόφι με βάση το μέλι. Διαλύουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ μέλι σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. 

Λουζόμαστε κανονικά με το συνηθισμένο μας σαμπουάν, ξεβγάζουμε τα μαλλιά και τα στεγνώνουμε ελαφρά με μια πετσέτα. 

Στη συνέχεια, απλώνουμε πάνω τους το διάλυμα του μελιού, το αφήνουμε να δράσει για 10-15΄ και ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. 

Ακολουθώντας τη θεραπεία σε κάθε λούσιμο για ένα χρονικό διάστημα, σύντομα θα δούμε ορατά αποτελέσματα. Τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες του μελιού θα περάσουν στον κορμό και στον βολβό της τρίχας, δυναμώνοντάς τα.

Κρεμμύδι για τη γρίπη

Aν νιώθουμε τη γρίπη να μας πλησιάζει απειλητικά, ακολουθούμε τη συμβουλή των γιαγιάδων μας, την οποία μάλιστα πρότειναν στους αναγνώστες τους οι «Times» του Λος Άντζελες στις αρχές του 1900: Κόβουμε ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση και το ακουμπάμε στο κομοδίνο μας πριν πάμε για ύπνο. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κρεμμύδι λειτουργεί σαν «μαγνήτης» που τραβάει πάνω του ιούς και μικρόβια, καθαρίζοντας έτσι τον περιβάλλοντα χώρο.

Τσουκνίδα για τη δυσμηνόρροια

Προμηθευόμαστε από ένα κατάστημα βοτάνων 500 γρ. αποξηραμένες ρίζες τσουκνίδας (Urtica urens). Όποτε υποφέρουμε από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας, βράζουμε τις ρίζες σε 3 λίτρα νερό μέχρι να απομείνει μισό μόνο λίτρο αφεψήματος. 

Μπορούμε να πίνουμε 3-4 φλιτζάνια την ημέρα. Η τσουκνίδα, χάρη στα μέταλλα και τα οξέα που περιέχει, επιδρά καθαρτικά στο αίμα, ενώ ο χυμός της έχει έντονη αιμοστατική δράση σε περίπτωση αιμορραγίας.

Δεντρολίβανο για το φούσκωμα

Για να απαλλαγούμε από το αίσθημα βάρους και τη δυσφορία που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο, ρίχνουμε μέσα σε βραστό νερό 50 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό, και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10΄. 

Πίνουμε ένα φλιτζάνι από το έγχυμα μετά από κάθε γεύμα. Χάρη στις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων.

Ρόδι για τη στυτική δυσλειτουργία

Ο χυμός του ροδιού βελτιώνει τη στύση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε εντυπωσιακή έρευνα του 2007 σε άνδρες με ήπια έως μέτρια προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. 

Μάλιστα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Queen Margaret» του Εδιμβούργου ανακάλυψαν πρόσφατα πως ο χυμός του ροδιού αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σάλιο (με άμεση αντανάκλαση στα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα), τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη διάθεση – παράγοντες δηλαδή που ενισχύουν τη διάθεση για ερωτική επαφή.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Γιάννα Περγαντά, φαρμακοποιό.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιατροσόφια των γιαγιάδων για φαλάκρα, γρίπη, στύση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1934433922301177959
item