Άρτα: Κύπριοι φοιτητές Άρτας - "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ"

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Αγκυρας να ανοίξει ένα ακόμα τμήμα της περίκλειστης από το 1974 πόλης των Βαρωσίων, αυτή τη φορά στην παραλιακή ζώνη. 

Με αφορμή αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της Τουρκίας, οι Κύπριοι φοιτητές της Άρτας ​πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της πόλης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους τονίζουν:

"46 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και το 36% των κυπριακών εδαφών εξακολουθούν να είναι υπό παράνομη τουρκική κατοχή, με την Τουρκία να κάνει εντονότερες τις προκλήσεις της στην θαλάσσια αποκλειστική ζώνη της Κύπρου αλλάκαι στα εδάφη της. Σήμερα διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη ενέργεια του Ερντογάν σε συνεργασία με τον τούρκο υποψήφιο Ερσίν Τατάρ για το άνοιγμα παραθαλάσσιου κομματιού στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ενόψει των παράνομων εκλογών του ψευδοκράτους.

Η Αμμόχωστος μετά από την μαύρη τουρκική εισβολή του 1974 είναι η μόνη περιοχή από τα κατεχόμενα εδάφη μας που δεν κατοικήθηκε από τούρκους στρατιώτες. Για 46 ολόκληρα χρόνια η πόλη ήταν περιφραγμένη εμποδίζοντας τους νόμικους κατοίκους της να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες. Με την ενέργεια αυτή η Τουρκία βάζει ταφόπλακα στις συνομιλίες για το κυπριακό και έχει ως στόχο την καπήλευση της πόλης της Αμμοχώστου (Βαρώσια) με τον εποικισμό της από τούρκους έποικους.

Καταδικάζουμε κάθε παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ

Καμία ανοχή
".
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κύπριοι φοιτητές Άρτας - "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ"
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3549429034403472289
item