Γιάννενα: Το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων σε πλήρη ετοιμότητα

Σε ετοιμότητα το ΚΥ Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μπορεί ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας να ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι δεκάδες Κέντρα Υγείας στη χώρα ρίχνονται και αυτά στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας, ωστόσο στην περίπτωση του ΚΥ Ιωαννίνων αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο.

Η απόφαση του υπ. Υγείας προβλέπει την λειτουργία πέντε Κέντρων Υγείας στην Ήπειρο, στις τέσσερις έδρες των ΠΕ καθώς και στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, με επιπλέον αρμοδιότητες σχετικές με την εξέταση «ύποπτων» περιστατικών, με στόχο αφενός να υπάρχει μία πιο άμεση ιατρική εκτίμηση και αφετέρου να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, από περιπτώσεις που δεν θεωρούνται πιθανές για covid.

Το ΚΥ Ιωαννίνων με την συνεργασία και τη σχετική εντολή από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στην οποία ανήκει από τον Μάιο έχει συστήσει το ιατρείο υποδοχής «ύποπτων» περιστατικών για covid – 19, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του οποίου μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει έναν εξαιρετικά σημαντικό και δύσκολο ρόλο στην εξέταση και τη λήψη δείγματος από τον «ύποπτο» ασθενή, το οποίο αποστέλλεται άμεσα για ανάλυση.

Το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κων. Φώτος εκτός από το συγκεκριμένο ιατρείο έχει επιφορτιστεί και με την λήψη δειγμάτων από το σύνολο των υγειονομικών που επιστρέφουν από άδειες, όπως και από τους εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων. 

Τα δείγματα αποστέλλονται προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ώστε να υπάρχει μία πιο γρήγορη απάντηση.

«Το σκεπτικό ήταν από την αρχή και αυτό εφαρμόζεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από τους πολίτες, που σπεύδουν να εξεταστούν έχοντας κάποια συμπτώματα. 

Απλώς ο κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει, ότι και οι δυνατότητες των Κέντρων Υγείας δεν είναι απεριόριστες, αλλά πρέπει να ακολουθούμε τη διαδικασία με βάση το πρωτόκολλο των ενεργειών, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο από τη μία εξέταση στην επόμενη. 

Οφείλουμε γενικότερα ως χώρα, αλλά και ειδικότερα ως περιοχή, τώρα που μπήκαμε σε αυτή τη δύσκολη φάση με αρκετά κρούσματα καθημερινά, να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο χειμώνα», σημείωσε ο κ. Φώτος.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων σε πλήρη ετοιμότητα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2479855751691589338
item