Γιάννενα: Εγκαινιάστηκε Το Μουσείο Φωτογραφίας Και Λαογραφικού Υλικού Στην Καστρίτσα!

Εγκαινιάστηκε χθες το μουσείο φωτογραφίας και λαογραφικού υλικού 20ου αιώνα στην Καστρίτσα.

Το μουσείο που πήρε σάρκα και οστά χάρη στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο της περιοχής.


Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Νικόλαος Πανταζής στο σύντομο χαιρετισμό του   στην τελετή εγκαινίων σημείωσε ότι   το μουσείο αυτό είναι ένα είδος χρονομηχανής που μεταφέρει σε άλλες εποχές τους νεότερους και  ξυπνάει θύμισες στους  μεγαλύτερους.


Μέσα από τις φωτογραφίες και την έκθεση των διάφορων λαογραφικών υλικών ο εκάστοτε επισκέπτης μπορεί να δει και να γνωρίσει μια άλλη υπόσταση της όμορφης και ιστορικής Καστρίτσας, καθώς και να οι παλαιότεροι να θυμηθούν, όπως και οι νεότεροι να μάθουν για τις όμορφες νοσταλγικές εποχές που βίωσε ο τόπος μας κατά το διάβα των δεκαετιών.


Τα συναισθήματα των πρώτων επισκεπτών του συγκεκριμένου μουσείου ήταν έντονα με περίσσια νοσταλγία και συγκίνηση να διακατέχει τους παρατηρητές της όμορφης αυτής έκθεσης.


Το μουσείο θα λειτουργεί κάθε Κυριακή από τις 11 έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς επίσης θα ανοίγει και με καθορισμό ραντεβού για ενδιαφερόμενους επισκέπτες εντός και εκτός της Καστρίτσας.


Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας που έδωσε το "παρών" στην τελετή συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του .







epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εγκαινιάστηκε Το Μουσείο Φωτογραφίας Και Λαογραφικού Υλικού Στην Καστρίτσα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 798474292632053168
item