Στο Ιράκ ο Δένδιας - Υπέγραψε μνημόνια κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις και διπλωματία

Μνημόνια κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις και συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ιρακινό ομόλογό του Faud Hussein, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στο Ιράκ για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Δένδια με τον Ιρανικό ομόλογό του, που προηγήθηκε, βρέθηκαν η διμερής συνεργασία, οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Τον κ. Δένδια συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Barham Salih και τον πρωθυπουργό, Mustafa Al-Kadhimi.

Μετά τη Βαγδάτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Ερμπίλ όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και με τον πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κ.κ. Nechirvan Barzani και Marsour Barzani, καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Masoud Barzani.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.
epirusblog.gr
5 of 5
Στο Ιράκ ο Δένδιας - Υπέγραψε μνημόνια κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις και διπλωματία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8038505718569025137
item