Πρέβεζα: Στη Βουλή το θέμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Τη χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Πρέβεζα φέρνει στη Βουλή, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση του κ. Μπάρκα, με βάση τις σχετικές αποφάσεις των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, θα μπορούσαν να υποστηριχθούν δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις σε τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, που αφενός επί δεκαετίες υποχρηματοδοτούνταν, αφετέρου αναδεικνύονται ως κύριοι υποστηρικτικοί παράγοντες στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. 

Άλλωστε, η παροχή καθολικών υπηρεσιών υγείας, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και υπό το πρίσμα της ενσκήπτουσας πανδημίας, χρειάζεται πέρα όλων των άλλων και την ύπαρξη σύγχρονων υγειονομικών υποδομών. Ως σύγχρονη δημόσια υγειονομική υποδομή δεν μπορεί να λογιστεί δυστυχώς το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. 

Πρόκειται για μια δομή ηλικίας πενήντα (50) ετών, που κρατιέται σε λειτουργία, εξυπηρετώντας μια ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό άνω των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) κατοίκων, που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι υπερδιπλάσιος, χάρη στον επαγγελματισμό των εργαζομένων του. 

Η πανδημία του COVID-19 έφερε στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη για την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. 

Η επί δεκαετίες μονοδιάστατη σχεδόν βαρύτητα στον περιορισμό των κρατικών δαπανών, ως παράγοντα που θα απελευθέρωνε πόρους για την οικονομική ανάπτυξη, οδήγησε σε μαρασμό δημόσιων υποδομών, ειδικά εκείνων, όπως της Υγείας.

Είναι αδήριτη ανάγκη η καθολική, δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για όλους και στο πλαίσιο αυτό η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής, είναι απαραίτητο να ενταχθεί σε διαδικασίες χρηματοδότησης από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Πηγή: mypreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στη Βουλή το θέμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2370191206889600541
item