Γιάννενα: Επάρκεια σε μέσα καθαριότητας και απολύμανσης στα σχολεία Γιάννενα: Επάρκεια σε μέσα καθαριότητας και απολύμανσης στα σχολεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επάρκεια σε μέσα καθαριότητας και απολύμανσης στα σχολεία

Το «πράσινο φως» έχουν εξασφαλίσει οι σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια και επιπλέον μέσων καθαριότητας και απολύμανσης, σε όποιο βαθμό κρίνουν οι διευθυντές των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια των μέσων αυτών, σε μία συνολική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και εντός των σχολικών αιθουσών. 

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η κατάσταση και στην πόλη των Ιωαννίνων εδώ και δύο περίπου εβδομάδες δεν εξελίσσεται ομαλά γενικότερα με την καταγραφή των κρουσμάτων, πλην όμως παρότι πολλά τμήματα σχολείων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, θεωρείται, ότι η κατάσταση στα σχολεία δεν είναι δραματική ως προς τη διασπορά του ιού εντός της σχολικής κοινότητας.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, έχει δοθεί η σχετική εντολή στους διευθυντές των σχολείων να ενεργούν, όπως αυτοί κρίνουν σκόπιμο για την προμήθεια υλικών και μέσων καθαριότητας, υγιεινής και απολύμανσης. 


«Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουμε σε εκκρεμότητα αιτήματα, για χρηματοδότηση ώστε να γίνει προμήθεια τέτοιων υλικών», ανέφερε ο κ. Τσαμπαλάς, στις δηλώσεις του στο Ioannina TV.


Προμήθεια πετρελαίου

Παράλληλα, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των σχολείων για τα δύο επόμενα χρόνια, που αναφέρεται σε συνολική ποσότητα πετρελαίου 1,2 εκ. λίτρων και από σήμερα θα ξεκινήσει η διάθεση του σε σχολεία που έχουν αιτηθεί.


Υπάρχουν ωστόσο ακόμη σημαντικές ποσότητες στις δεξαμενές των σχολείων από την περσινή χρονιά, καθώς η περίοδος της καραντίνας μείωσε σημαντικά τις ποσότητες που καταναλώθηκαν.


Τέλος, ο κ. Τσαμπαλάς αναφέρθηκε και στις προσλήψεις των καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία, λέγοντας πως η Σχολική Επιτροπή έχει υποβάλλει πρόταση στη Διεύθυνση Παιδείας ώστε οι εργαζόμενοι που έχουν λίγες ώρες, να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους και αυτές να γίνουν πλήρους απασχόλησης, ώστε στο διάστημα που ακολουθεί και το οποίο αναμένεται δύσκολο για όλους, να μπορούν να καλύψουν ανάγκες σε περισσότερες σχολικές αίθουσες.


Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επάρκεια σε μέσα καθαριότητας και απολύμανσης στα σχολεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1927842727430910241
Σχόλια
item