Γιάννενα: Επιχορηγείται έργο της Ε.Ψ.Ε.Π. Ιωαννίνων

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, με την ιδιότητα του Διαχειριστή Επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα, ανακοίνωσαν τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών που επιλέχθηκαν για επιχορήγηση συνολικού ύψους 3,5 εκ. ευρώ. 

Μεταξύ των οργανώσεων περιλαμβάνεται και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης- Ε.Ψ.Ε.Π. για το έργο της: «Κοινωνικό δίκτυο προώθησης της συμμετοχής στα κοινά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών – IOΑΝΝΙΝΑ Silver Community Action Network».

 Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκ ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της Κοινωνίας των Πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Με την επιχορήγηση των 3,5 εκ ευρώ  θα υλοποιηθούν συνολικά 45 έργα τα οποία προκρίθηκαν μεταξύ των 202 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο των δύο προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Τα επιλεγμένα έργα θα πραγματοποιηθούν τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα κ.α.) όσο και σε αγροτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιχορηγείται έργο της Ε.Ψ.Ε.Π. Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4534413871578435203
item