Γιάννενα: «Τα Γιάννενα Περασμένων Χρόνων» στο πάρκινγκ του παλιού Ορφέα

Ιστορίες πολλές, άλλες ανείπωτες και άλλες ειπωμένες, ξεπηδούν μέσα από τη φωτογραφική έκθεση «Ένας Τοίχος για την Πόλη -Τα Γιάννενα στο Πέρασμα των Χρόνων» επαναφέροντας μνήμες από τα παλιά. 

Μοναδικοί μάρτυρες οι πρωταγωνιστές των παλαιών εποχών, οι οποίοι στέκουν επιβλητικά μπροστά μας, θυμίζοντάς μας την μοναδική δύναμη που κατέχουν στο χρόνο.

Μέσα από τις φωτογραφίες το παρελθόν επανέρχεται με τη μορφή μιας ανάμνησης, μιας νοσταλγίας. Γιατί αυτή είναι η ζωή μας, στιγμές και πρόσωπα και χιλιάδες εικόνες που αποτυπώθηκαν στον χρόνο και στον χώρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά φωτογραφική έκθεση που πραγματοποιείται στο χώρο στάθμευσης του Ορφέα, ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Την επιμελήθηκαν οι Φίλιππος Γιωβάννης, Χάρης Μπινώλης, Μαρία Βλάχου και Στάθης Σιούτης. 

Η έκθεση περιλαμβάνει δεκάδες φωτογραφίες του περασμένου αλλά και του 20ου αιώνα. Φωτογραφίες από τα χρόνια του Αλή Πασά, από την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, της Κατοχής αλλά και της Μεταπολεμικής Ανασυγκρότησης, κοσμούν τους τοίχους του, χαρίζοντας στους επισκέπτες και στους Γιαννιώτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία κι ένα μοναδικό ταξίδι στο χωροχρόνο.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Τα Γιάννενα Περασμένων Χρόνων» στο πάρκινγκ του παλιού Ορφέα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9109570533399095384
item