Τουρκικός εκνευρισμός για Σύνοδο Κορυφής: Ομηρος Ελλάδας και Κύπρου η ΕΕ Τουρκικός εκνευρισμός για Σύνοδο Κορυφής: Ομηρος Ελλάδας και Κύπρου η ΕΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκικός εκνευρισμός για Σύνοδο Κορυφής: Ομηρος Ελλάδας και Κύπρου η ΕΕ

Θετικά στοιχεία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής βλέπει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι αποφάσεις  «δείχνουν τη συνέχιση μια της νοοτροπίας που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους». 

Η Άγκυρα αναφέρει πως αν και υπάρχουν θετικά στοιχεία στα Συμπεράσματα ωστόσο εντοπίζουν και ορισμένα πράγματα που «έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια».  Επίσης απορρίπτει και τις όποιες απειλές για κυρώσεις.

«Η αναφορά που γίνεται στις αποφάσεις της Συνόδου κορυφής για τη σύγκληση μιας Διάσκεψης της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία ουσιαστικά είναι η πρόταση του Προέδρου μας, είναι θετική.

Είναι θετικό, συμπληρώνεται, που γίνεται αναφορά στην επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών, ωστόσο η συνάντηση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην επίλυση του θέματος θαλάσσιας δικαιοδοσίας, αλλά σε όλα τα προβλήματα μαζί, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι εκκλήσεις μας για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι θετικές. 

Θέλουμε ειλικρινά να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την προοπτική ένταξης με τρόπο που θα εξυπηρετεί τα κοινά μας συμφέροντα σε όλους τους τομείς. 

Υπήρξαμε πάντα υπέρ της μείωσης της έντασης και του διαλόγου. Ανταποκριθήκαμε θετικά σε αυτές τις εκκλήσεις, δείξαμε τις καλές μας προθέσεις και παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όσους υποστηρίζουν τον διάλογο.  

Έχει έρθει η ώρα των αμοιβαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την επίτευξη των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Από τη μια κάποιες χώρες προσπαθούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με Τουρκία, από την άλλη αποτελεί παράδειγμα πως το δίδυμο Ελλάδα-Ε/Κ έχουν καταστήσει την ΕΕ όμηρό τους» σημειώνει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ..


epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκικός εκνευρισμός για Σύνοδο Κορυφής: Ομηρος Ελλάδας και Κύπρου η ΕΕ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6571156458113171371
Σχόλια
item