Σεισμός στη Σάμο: Αναστέλλονται οι νομικές ενέργειες για οφειλές επιχειρήσεων και κατοίκων του νησιού Σεισμός στη Σάμο: Αναστέλλονται οι νομικές ενέργειες για οφειλές επιχειρήσεων και κατοίκων του νησιού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο: Αναστέλλονται οι νομικές ενέργειες για οφειλές επιχειρήσεων και κατοίκων του νησιού

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες της Σάμου, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέλη της θα απέχουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου από οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών εγκατεστημένων στην Σάμο.

Με το φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από έξι Ρίχτερ ζουν πλέον οι κάτοικοι τη Σάμου και των γύρω νησιών, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο της ισχυρότατης δόνησης των 6,7 Ρίχτερ.

Η Σάμος θρηνεί για δύο παιδιά, ηλικίας 17 και 15 ετών, που καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, ενώ επέστρεφαν από το σχολείο. Ένα ακόμη παιδί, με βαριά κατάγματα, αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα και επίκεντρο βόρεια της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο νησί, καταρρεύσεις κτιρίων στη Σμύρνη όπου σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί κάτω από ερείπια, 120 τραυματισμένοι, ενώ υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι, αλλά και μικρό τσουνάμι, που έχει καταγράψει ήδη τρία «κύματα». 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματισθεί στη Σάμο και άλλος ένας στη Χίο (έπεσε από σκαλωσιά την ώρα του ισχυρού σεισμού).

Στο επίκεντρο του σεισμού υπάρχει γνωστό ρήγμα και αποτελεί σημαντικό ερώτημα για τους επιστήμονες, αν ο σημερινός σεισμός έχει «ενεργοποιήσει» άλλα, υποθαλάσσια, ρήγματα, πράγμα καθοριστικό για την εξέλιξη του φαινομένου.
epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στη Σάμο: Αναστέλλονται οι νομικές ενέργειες για οφειλές επιχειρήσεων και κατοίκων του νησιού
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5125515567856445326
Σχόλια
item