Πράγματα που θα λατρέψετε όταν θα είστε ελεύθερες

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχθείς τη single ζωή και να νιώθεις ότι κοινωνικά πρέπει να είσαι σε σχέση, αλλά τη στιγμή που εκτιμάς αυτήν τη φάση ζωής, αρχίζεις να βλέπεις και όλα αυτά τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από αυτήν.

Διαβάστε παρακάτω μερικά, από τα όμορφα πράγματα που σου συμβαίνουν τη στιγμή που αποδέχεσαι και μαθαίνεις να αγαπάς το ότι είσαι single;

Ελευθερία και single ζωή

Το μεγαλύτερο όφελος που κερδίζεις όταν είσαι single, είναι ότι δεν χρειάζεται να προγραμματίσεις ή να συνυπολογίσεις έναν άλλον άνθρωπο στα σχέδιά σου. Κάνεις αυτό ακριβώς που σου αρέσει, τη στιγμή που το θέλεις, με απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Καλύτερα ραντεβού

Δεν σημαίνει ότι δεν θα σου τύχουν και αμήχανα ραντεβού, αλλά όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο ακούς τον εαυτό σου και δεν αναλώνεσαι σε πράγματα που δεν σου ταιριάζουν. Αν είναι να βγεις να κάνεις μία νέα γνωριμία, θέλεις να αξίζει τον κόπο (και τον χρόνο σου).

Περισσότερη αυτοπεποίθηση

Όταν μαθαίνεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου, δεν περιμένεις από κανέναν να σου πει πώς πρέπει να διασκεδάζεις. Αυτό σε βοηθά στο να έχεις αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς. Δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση ή την αποδοχή των άλλων για να προχωρήσεις, όταν είσαι (συνειδητά) single.


Εκτιμάς περισσότερο τις σχέσεις

Έτσι όπως δεν βγαίνεις εύκολα για ραντεβού και δεν αναλώνεσαι, έτσι και εδώ αφιερώνεις χρόνο στους ανθρώπους που τον αξίζουν. Κρατάς στη ζωή σου τους ανθρώπους που σου ταιριάζουν πραγματικά και που ξέρεις ότι μπορείτε να εξελιχτείτε παράλληλα.

Γίνεσαι πιο παραγωγική όταν είσαι single

Κακά τα ψέματα, όταν είσαι μόνη σου, έχεις και την πολυτέλεια του να μην κάνεις τίποτα. Όχι μόνο πρακτικά, αλλά και πνευματικά. Χαλαρώνεις χωρίς κάποιος να σου αποσπά την προσοχή και επαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου. Κατά συνέπεια, αυξάνεται η παραγωγικότητά σου.

Συμβιβασμοί τέλος

«Το Πάσχα θα πάμε στους γονείς μας». «Όχι, μας κάλεσαν τα ξαδέρφια μου στο εξοχικό τους που έχει και θάλασσα». Κλασικές διαφωνίες ζευγαριών όπου κάποιος καταλήγει να κάνει συμβιβασμούς και να υποχωρεί. Το ίδιο ισχύει και για μικρά θέματα της καθημερινότητας, που συνήθως οδηγούν σε καυγαδάκια. Όταν είσαι single, τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί.

Δεν κρίνεσαι για τις επιλογές σου

Αν και η κριτική μπορεί να γίνει εποικοδομητική και να σου δώσει μία διαφορετική οπτική, μπορεί να γίνει και σκέτος πονοκέφαλος. Στην πραγματικότητα, δεν φταίει κανένας γι αυτό, αλλά η κριτική μπορεί να γίνει κομμάτι της σχέσης. Όταν είσαι single, κάνεις ό,τι θες, πηγαίνεις όπου θες, επιλέγεις ό,τι θες και δεν ακούς κριτική για αυτό. Ίσως μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό.

epirusblog.gr
5 of 5
Πράγματα που θα λατρέψετε όταν θα είστε ελεύθερες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4634139862686150748
item