Γιάννενα: Έτοιμο να… πλεύσει το Αστικό ΚΤΕΛ Γιάννενα: Έτοιμο να… πλεύσει το Αστικό ΚΤΕΛ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έτοιμο να… πλεύσει το Αστικό ΚΤΕΛ

Ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της δυνατότητας που θα υπάρξει για τουριστικούς πλόες στη λίμνη Παμβώτιδα, μετά την έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο, έχει το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, επιδιώκοντας εδώ και χρόνια την τουριστική ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής, μέσα από συνδυαστικές χερσαίες και λιμναίες μεταφορές.

Στην τελευταία συνεδρίαση, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση για τροποποίηση του κανονιστικού πλαισίου, παρέχοντας τη δυνατότητα διενέργειας πλόων (πλωτό ταξί), με την μορφή περιήγησης οργανωμένου και σε μικρό αριθμό ατόμων – επισκεπτών (γκρουπ) για τη μεταφορά τους στο νησί και αντίστροφα ή την περιήγησή τους στη λίμνη και τα αξιοθέατα αυτής.

Ωστόσο, πριν δύο χρόνια περίπου, σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, που είχε καλέσει η τότε αντιπεριφερειάρχηςΤατιάννα Καλογιάννη, το Αστικό ΚΤΕΛ είχε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για συνδυασμό της χερσαίας και λιμναίας συγκοινωνίας, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να επισκέπτονται σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης αλλά και να περιηγηθούν στη λίμνη.Την πρόταση αυτή υπενθύμισε ξανά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ με επιστολή του, πριν έναν χρόνο περίπου, σημειώνοντας πως μόνο το Αστικό ΚΤΕΛ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

«Πάντα μας ενδιαφέρει πώς μπορεί να γίνει συνδυαστικά μια μεταφορά, σε περιοχή επιλογής. Το ζητούμενο από επισκέπτες είναι πώς μπορούν να δουν το Νησί, την πόλη, άλλα σημεία. Εμείς δεν πάμε ανταγωνιστικά στους νησιώτες. Κάναμε μια πρόταση στο κομμάτι για το οποίο μας κάλεσαν και μάλιστα, απ’ ότι ξέρω, δεν κατατέθηκαν άλλες προτάσεις. Μαθαίνουμε ότι εγκριθήκαν άδειες, ότι υπάρχουν αντιδράσεις. Γιατί δεν πάνε τον χρόνο πίσω να δουν ποιες ήταν οι αντιδράσεις τότε κάποιων ανθρώπων στην πόλη; Εμάς πάντα μας ενδιαφέρει, πάντα είμαστε εδώ είτε λέγονται καραβάκια, είτε πλωτά ταξί», σημείωσε.

Ο κ. Μουστακλης ξεκαθάρισε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ ενδιαφέρεται για την παραλίμνια περιοχή συνολικά και όχι για το δρομολόγιο Νησί-Μώλος.«Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το τι σημαίνει παραλίμνια περιοχή. 


Έχουμε μείνει σε ένα δρομολόγιο Μώλος-Νησάκι; Το Αστικό δε θέλει να κάνει αυτή τη συγκοινωνία. Και δε νομίζω ότι το ζητούμενο είναι τα 14 καραβάκια, να γίνουν 16, 18 ή 25.


Μπορούμε να αναπτύξουμε το παραλίμνιο τόξο κάπως διαφορετικά, ώστε να κερδίσει όλη η πόλη; Εμείς αυτό θέλουμε. Δε θα είναι το ΚΤΕΛ, θα είναι κάποιος άλλος, αλλά θα πρέπει να δούμε την παραλίμνια περιοχή με άλλο μάτι. 


Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την παραλίμνια περιοχή, ένα στολίδι στην πόλη και να το έχουμε εγκλωβίσει μεταξύ Μώλου και Νησιού; Γιατί; Δεν υπάρχουν άλλα σημεία αξιοποιήσιμα στην πόλη; Να τα βρούμε. 


Εμείς σαν εταιρία αυτό κάναμε πρόταση. Δε μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, να γίνουν τα 14 καράβια 15 και να έχει η δική μας εταιρία ένα. Με ενδιαφέρει πολύ όμως, και αυτό κοιτάμε, πως μπορούμε να αναπτύξουμε δραστηριότητες τουριστικές στο παραλίμνιο τόξο», σημείωσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έτοιμο να… πλεύσει το Αστικό ΚΤΕΛ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 759702322087005618
Σχόλια
item