Χρηστίδης σε «δελφίνους» στο ΚΙΝΑΛ: Να βάλουμε τα «εγώ» κάτω από το «εμείς» Χρηστίδης σε «δελφίνους» στο ΚΙΝΑΛ: Να βάλουμε τα «εγώ» κάτω από το «εμείς» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρηστίδης σε «δελφίνους» στο ΚΙΝΑΛ: Να βάλουμε τα «εγώ» κάτω από το «εμείς»

Μήνυμα με νόημα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και στους επίδοξους «δελφίνους» έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

«Ο κόσμος της παράταξης ζητά από όλους μας να βάλουμε τα ''εγώ'' μας κάτω από το ''εμείς'' και να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της ευθύνης της χώρας, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης με αφορμή τις «ζυμώσεις» στο εσωτερικό της παράταξης.

Μιλώντας στο Open και στους Ακη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε: «Η ανάγκη που έχει ο κόσμος της παράταξης μετά από πολλά χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλα προβλήματα είναι να βάλουμε όλοι τα εγώ μας κάτω από το εμείς. 

Xρειάζεται πρόταση απέναντι στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, εκεί δουλεύουμε και νομίζω πως σε αυτή την κατεύθυνση όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της στιγμής».

Ερωτηθείς για τις ζυμώσεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας το Νοέμβριο του 2021, απάντησε: «Όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την εκλογή ηγεσίας, θα το κάνουμε, τα έχει πει δημοσίως αυτά και η Φ. Γεννηματά».

Ως προς την Εύα Καϊλή, επανέλαβε τη χθεσινή της δήλωση: «Η κυρία Καϊλή είπε πως δεν θα είναι υποψήφια το 2021, επομένως είναι ξεκάθαρη η θέση της, εργάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο και συνεχίζει τις δραστηριότητές της ως ευρωβουλευτής».

Τέλος, για το αν άνοιξε η ίδια η Φώφη Γεννηματά τη διαδοχολογία, ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Η κυρία Γεννηματά είπε το αυτονόητο, είπε ότι θα γίνει η εκλογική διαδικασία όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει και η ίδια θα είναι υποψήφια, όπως επίσης και όποιος το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά εμείς δεν θα εγκλωβιστούμε στην εσωστρέφεια. Αυτό είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε ότι «η Ελλάδα προχωράει με διπλωματικές κινήσεις εναντίον της τουρκικής επιθετικότητας, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση», αλλά παρατήρησε ότι «αποτέλεσμα απτών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, μηδέν». 

«Οι κυβερνητικοί παράγοντες έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν ότι θα φορέσουν στενούς κορσέδες στην Τουρκία και μετά από τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων,  απλώς ο κ. Ερντογάν συνέχιζε ανενόχλητος την πορεία της πρόκλησης σε όλη την ευρύτερη περιοχή».

Αναφερόμενος στο εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, σημείωσε πως «είναι αδιανόητο να υπάρχει κράτος-μέλος το οποίο να συνεχίσει να πουλά όπλα στην Τουρκία, η οποία απειλεί ευθέως την Ελλάδα και την Κύπρο, και αυτό σχετίζεται με τις βασικές αρχές, ιδέες και αξίες με τις οποίες δομήθηκε η ευρωπαϊκή οικογένεια». 

Υπενθύμισε μάλιστα πως δεν αποτελεί πρόταση του Κ. Μητσοτάκη, καθώς «ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, το έχει βάλει πολύ καιρό τώρα, είναι αυτονόητο, και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε».

Υπενθύμισε, τέλος, πως «ο κ. Βέμπερ δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση όταν μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο και αναφέρομαι στον κ. Βέμπερ γιατί ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για να μη θεωρεί κανείς ότι δεν ξέρουμε την πραγματικότητα».

 «Με σαφήνεια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε περίπτωση το Οruc Reis να περάσει τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστεlλόριζο, αυτό το έχει τονίσει και η πρόεδρός μας. 

Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα για μας και προφανώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να δουν τι πρέπει να κάνουν», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.


epirusblog.gr
5 of 5
Χρηστίδης σε «δελφίνους» στο ΚΙΝΑΛ: Να βάλουμε τα «εγώ» κάτω από το «εμείς»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 241860257558651782
Σχόλια
item