Πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» για τα νοσοκομεία της χώρας -Ποιες μονάδες θα αναβαθμιστούν Πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» για τα νοσοκομεία της χώρας -Ποιες μονάδες θα αναβαθμιστούν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» για τα νοσοκομεία της χώρας -Ποιες μονάδες θα αναβαθμιστούν

Ενα φιλόδοξο σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση των μεγαλύτερων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας δρομολογεί η κυβέρνηση.

Το πλάνο έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και μέσα στο διάστημα των επόμενων εβδομάδων θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, μέσα στο επόμενο διάστημα οι διοικήσεις σε περίπου 15 νοσοκομεία θα προχωρήσουν στη διενέργεια διαγωνισμών για την υλοποίηση έργων τα οποία θα αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κτήρια στα οποία στεγάζονται.

Οι επενδύσεις στα νοσοκομεία εντάσσονται στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

«Εξοικονομώ» για τα νοσοκομεία: Ποιες μονάδες αφορά

Σύμφωνα με το ΕΣΕΚ η κατανάλωση ενέργειας στο σύνολο των κτηρίων της χώρας, όπως αυτή είχε εκτιμηθεί το 2007 από την ΕΕ, θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 38% έως το 2030.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» για τα νοσοκομεία της χώρας -Ποιες μονάδες θα αναβαθμιστούν
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2058965272208424527
Σχόλια

Τα καλύτερα

item