Πρέβεζα: Εντάξεις έργων διευθέτησης ρεμάτων στο ΕΣΠΑ για τους Δήμους Ζηρού και Πάργας Πρέβεζα: Εντάξεις έργων διευθέτησης ρεμάτων στο ΕΣΠΑ για τους Δήμους Ζηρού και Πάργας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εντάξεις έργων διευθέτησης ρεμάτων στο ΕΣΠΑ για τους Δήμους Ζηρού και Πάργας

Την ένταξη του έργου "Διευθέτηση-οριοθέτηση ρεμάτων στον οικισμό Τύργιας Τοπικής Κοινότητας Κρανέας Δήμου Ζηρού" προυπολογισμού 1.333.988,86 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η διευθέτηση δύο οριοθετημένων τμημάτων υδατορεμάτων εντός του οικισμού Τύργιας της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας του Δήμου Ζηρού, προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα υπερχείλησης και εκδήλωσης πλημμύρας σε παρακείμενες ιδιοκτησίες και τοπικές οδούς.

Τα διευθετημένα τμήματα οριοθετημένων ρεμάτων θα κατασκευαστούν σε συνολικό μήκος 1.488 μ. ενώ περιλαμβάνονται απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές εργασίες.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής σε ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο έργο (το οποίο απαιτούσε αρκετές εγκρίσεις και αποφάσεις) ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο .

Ευχαριστεί δε τις υπηρεσίες για τη συμβολή τους ενημερώνοντας ότι επόμενο βήμα είναι η δημοπράτησή του και η κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

Παρόμοια απόφαση ένταξης ο κ.Καχριμάνης υπέγραψε και για ένα επίσης μεγάλο έργο στο Δήμο Πάργας προυπολογισμού 2.437.569,58 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος στο Δήμο Πάργας (ρέμα Τούση).«Κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος στο Δήμο Πάργας (ρέμα Τούση)».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει έργα διευθέτησης οριοθετημένου τμήματος του ρέματος της Πάργας (ρέμα Τούση) που βρίσκεται στη θέση Βάλτος του δήμου Πάργας .

Οι εργασίες αφορούν τμήμα του ρέματος, μήκους 1.253μ από τις εκβολές και περιλαμβάνουν:α) τα έργα διευθέτησης της κοίτης του ρέματος για την αύξηση της παροχετευτικότητας του, προστασία της κοίτης και ρύθμιση της ροής.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει διαμόρφωση και διαπλάτυνση της υφιστάμενης κοίτης θα κατασκευαστούν τοιχεία αντιστήριξης, θα αποκατασταθούν οι δρόμοι πρόσβασης σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, ενώ θα δημιουργηθεί και παράπλευρος δρόμος για την εξυπηρέτηση του καθαρισμού και συντήρησή του.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εντάξεις έργων διευθέτησης ρεμάτων στο ΕΣΠΑ για τους Δήμους Ζηρού και Πάργας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6421228063208106832
Σχόλια
item