Πρέβεζα: Εστία κινδύνων ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Ακρίβη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ.Κωνσταντάκη για τα κτιριακά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην επιστολή αυτή που κοινοποιεί και στον  Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου γίνεται αναλυτική αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προαύλειος χώρος του σχολείο.

Ακολουθεί η επιστολή:

«τόσο οι διευθυντές του σχολείου μας ,όσο κι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με αλλεπάλληλα έγγραφα, συναντήσεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σας γνωστοποίησαν το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ,μαθητές κι εκπαιδευτικοί με το κτίριο κι ιδιαίτερα με τον  προαύλιο χώρο. 

Προβλήματα  που κι εσείς με την επιτόπου αυτοψία σας στις 18 Νοεμβρίου 2019 διαπιστώσατε .Μάλιστα ο Σύλλογός μας για να διευκολύνει και να επιταχύνει τη διαδικασία με το υπ.αριθμ. 40/21-1-2020 έγγραφό του σας υπέβαλλε και Τεχνική Μελέτη .

Παρόλα αυτά και μέχρι σήμερα ,ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου  είναι εστία κινδύνων, αφού ο ασφαλτοτάπητας είναι καταστραμμένος, με μπετόν που  εξέχει και μόνο λόγω τυχαιότητας δεν έχει επέλθει τραυματισμός μαθητή. Φυσικά δε γίνεται καν λόγος για χώρο αθλοπαιδιών, αφού φιλέ και μπασκέτα είναι στερεωμένα σε δέντρα.

Όταν βρέχει η αυλή πλημμυρίζει ,δεν υπάρχει στεγασμένη πρόσβαση από το ένα κτίριο στο άλλο,οι βάσεις από τα κιόσκια είναι διαβρωμένες από το πέρασμα του χρόνου και πηγή κινδύνων για τους μαθητές,τα τσιμεντένια παρτέρια είναι κατεστραμμένα. 

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 ρίχτερ στις 5/2/2019 ,οι τέσσερις στύλοι ηλεκτροδότησης ,που χρησιμοποιούνταν για τον εξωτερικό φωτισμό του σχολείου (λυόμενο κτίριο) μετακινήθηκαν και τέθηκαν σε αχρηστία με αποτέλεσμα την έλλειψη δυνατότητας φωτισμού του εξωτερικού χώρου. Υπήρξε επίσης μετακίνηση υδρορροών κι έτσι τα βρόχινα νερά δεν καταλήγουν στα αντίστοιχα σημεία απορροής.

Για τους παραπάνω λόγους σας καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους σε περίπτωση ατυχήματος μαθητή. 

Συνήθως τα υπηρεσιακά έγγραφα καταλήγουν στο στερεοτυπικό: “παρακαλούμε για τις ενέργειες σας” ,αλλά στην περίπτωση του Μουσικού σχολείου αυτό θα αποτελούσε πλεονασμό.»

Πηγή: mypreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εστία κινδύνων ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3624371269516715381
item