Άρτα: Ανάπτυξη Υδατοδρομίων Σε Όλη Την Ήπειρο – Εκτός Σχεδιασμών Η Άρτα! Άρτα: Ανάπτυξη Υδατοδρομίων Σε Όλη Την Ήπειρο – Εκτός Σχεδιασμών Η Άρτα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ανάπτυξη Υδατοδρομίων Σε Όλη Την Ήπειρο – Εκτός Σχεδιασμών Η Άρτα!

 

Εντός σχεδιασμών η τεχνητή λίμνη Αώου, εκτός η Λίμνη Πουρναρίου

Για μια ακόμη φορά, η Άρτα μένει εκτός σχεδιασμών, που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τους νέους τρόπους επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα ενώ σχεδιάζεται λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στα τρία αστικά κέντρα της Περιφέρειας Ηπείρου, δηλαδή Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, η Άρτα εξαιρείται! 

Παράλληλα, ενώ σχεδιάζεται μέχρι και λειτουργία υδατοδρομίου για το Μέτσοβο (τεχνητή λίμνη Αώου), η λίμνη Πουρναρίου, παραμένει «άβατο» καταδικάζοντας την Άρτα σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση

Συγκεκριμένα, έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης κοινοβουλευτικής Ερώτησης με θέμα “Χρηματοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Κρήτη”, ανέδειξε τον ρόλο που καλείται να παίξει ο τρόπος αυτός μετακινήσεων στην Ήπειρο, καθώς στην τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας, που έχει τεθεί σε ψηφιακή διαβούλευση, υπάρχει και χωροθέτηση υδατοδρομίου.

Στο σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΝ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Στο εγκεκριμένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ηπείρου Τεύχος ΑΑΠ 286/28.11.2018 , και ειδικότερα σε ότι αφορά τη χωρική διάρθρωση των βασικών δικτύων μεταφορικής υποδομής σημειώνεται πως οι προοπτικές για ενίσχυση, εκσυγχρονισμό, εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου και ένταξης της Περιφέρειας στη διεθνή τουριστική αγορά, υπαγορεύουν τη βελτίωση της προσβασιμότητας των κύριων τουριστικών πόλων της Ηπείρου.

Στην περιοχή του βορείου Ιονίου, με επίκεντρο την Κέρκυρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για επαναλειτουργία υδατοδρομίων, καθώς και για σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα και την Ήπειρο. 


Τα τρία αστικά κέντρα της Περιφέρειας (με εξαίρεση την Άρτα) πρέπει να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα σύνδεσης όχι μόνο για την τουριστική κίνηση, αλλά και για άλλες υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις. 


Ειδικότερα, στη βάση της εξυπηρέτησης των στόχων και της στρατηγικής του ΠΧΠ στα έργα πρώτης προτεραιότητας που τοποθετούνται στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η λειτουργία υδατοδρομίων σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα Πρέβεζα και Μέτσοβο (τεχνητή λίμνη Αώου), με στόχο τη διασύνδεση με Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Πάτρα και εφόσον δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές, με τις τουριστικά αναπτυσσόμενες Αλβανικές ακτές”.epirusblog.gr
5 of 5
 
Άρτα: Ανάπτυξη Υδατοδρομίων Σε Όλη Την Ήπειρο – Εκτός Σχεδιασμών Η Άρτα!
epirusblog.gr
5 of 5
 
Αρτα 7773926389345332828
Σχόλια
item