Ήπειρος: «Μαύρος» Σεπτέμβριος για την οδική ασφάλεια Ήπειρος: «Μαύρος» Σεπτέμβριος για την οδική ασφάλεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: «Μαύρος» Σεπτέμβριος για την οδική ασφάλεια

Τραγικός ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή μας, καθώς τον περασμένο μήνα, έχασαν τη ζωή τους εννέα συνάνθρωποί μας – Στα ύψη και οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα που ξεπέρασαν τις 1.500 σε έναν μήνα 

Τραγικός ήταν απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων στην Ήπειρο τον Σεπτέμβριο, καθώς τον περασμένο μήνα, έχασαν τη ζωή τους εννέα συνάνθρωποί μας, σε 5 θανατηφόρα τροχαία που έγιναν σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιήθηκαν χθες τα συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Έτσι, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 14 τροχαία ατυχήματα (έναντι 11 το 2019). 


Ειδικότερα, σημειώθηκαν 5 θανατηφόρα τροχαία (έναντι ενός το 2019), ένα τροχαίο ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2019) και 8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (όσα 2019).


Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 24 παθόντες (έναντι 16 το 2019). 


Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία εννέα άτομα (έναντι 2 το 2019), είχαμε έναν σοβαρά τραυματία (έναντι 3 το 2019) και 14 ελαφρά τραυματίες (έναντι 11 το 2019).


Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση προτεραιότητας, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, αίτια αναφερόμενα στον καιρό – ισχυροί άνεμοι και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.


Παράλληλα, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.686 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.


Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.505 για υπερβολική ταχύτητα, 77 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 429 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 214 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 123 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 63 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 26 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 25 για αντικανονικό προσπέρασμα.


Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 95 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 591 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: «Μαύρος» Σεπτέμβριος για την οδική ασφάλεια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 181278056598552398
Σχόλια
item