Γιάννενα: Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Στα Ιωάννινα Σαρωτικοί Έλεγχοι Σε "Πίνδο" Και "Νιτσιάκο"

Στα Ιωάννινα βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, μετά την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να αποδίδει την κατάσταση  κυρίως σε μετανάστες που απασχολούνται σε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής,  οι οποίοι  διαμένουν ομαδικά και υπό δύσκολες συνθήκες.  

Υπό την εποπτεία του κ.Παπαγεωργίου κλιμάκια  πραγματοποίησαν ελέγχους σε μονάδες στις οποίες απασχολούνται, αλλά και σε περιοχές που διαβιούν οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί εργαζόμενοι. 
 
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Παπαγεωργίου γνωστοποίησε ότι έγινε έλεγχος όλου του προσωπικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ( 362 τεστ)και 300 περίπου τεστ έγιναν στους εργαζόμενους  της επιχείρησης ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ.
 
Ο κ.Παπαγεωργίου σημείωσε πως υπάρχει εικόνα αναφορικά με τα αποτελέσματα  από τα τεστ  που έγιναν στην ΠΙΝΔΟΣ τις προηγούμενες μέρες δεν έδωσε όμως  περισσότερες λεπτομέρειες  , τη χαρακτήρισε ωστόσο καλύτερη από την αναμενόμενη .
 
Σχετικά με  ένα πιθανό  πέρασμα της ΠΕ Ιωαννίνων στο επίπεδο 4 ο ΓΓ ανέφερε πως δεν είναι δική του απόφαση .
 
Από την πλευρά του ο κ.Καχριμάνης υπογράμμισε ότι αυτό που προβληματίζει είναι  το γεγονός ότι οι όλοι οι μετανάστες που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα έχουν βρεθεί θετικοί και είναι ασυμπτωματικοί .
 
Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση  της πανδημίας του κορωνοϊού μετά την πίεση που υφίσταται το Σύστημα Δημόσιας Υγείας και ιδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό η Περιφέρεια Ηπείρου έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προχωρά  τη χρηματοδότηση  νέων υποδομών .
 
Ειδικότερα τοποθετήθηκαν  τρεις οικίσκοι και δύο κοντέινερ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο κοντέινερ στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και ένα κοντέινερ  στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς (ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.), ενώ πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ακόμη στην ΤΟΜΥ Ιωαννίνων.  
 
Πέραν αυτών η Περιφέρεια ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα που της υποβλήθηκαν από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για την άμεση  οικονομική συνδρομή της ώστε να μετατραπεί τμήμα του Πολυδύναμου Κέντρου 24  κλινών σε μονάδα αρνητικής πίεσης για ασθενείς με Covid-19 και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επίσης για χρηματοδότηση δημιουργίας συστήματος αρνητικής πίεσης για εννέα δωμάτια νοσηλείας στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 3 και για δέκα δωμάτια στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 4. 
 
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης  ανακοίνωσε ότι  το Νοσοκομείο Άρτας ενισχύθηκε από την Περιφέρεια με επτά κλίνες ΜΕΘ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, καθώς δεν αποκλείεται μελλοντικά να χρειαστεί να νοσηλεύσει ασθενείς με Covid-19. 
 
Τέλος αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν rapid test στους κατοίκους του Δήμου Ζϊτσας ενώ την Παρασκευή στην Κόνιτσα στο χώρο του
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Στα Ιωάννινα Σαρωτικοί Έλεγχοι Σε "Πίνδο" Και "Νιτσιάκο"
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2416053920372238566
item