Γιάννενα: Αντιμέτωποι με βανδαλισμούς και κλεμμένο εξοπλισμό βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί χθες Δευτέρα Γιάννενα: Αντιμέτωποι με βανδαλισμούς και κλεμμένο εξοπλισμό βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί χθες Δευτέρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αντιμέτωποι με βανδαλισμούς και κλεμμένο εξοπλισμό βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί χθες Δευτέρα

Μια εικόνα καταστροφής αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί με την επιστροφή τους την Δευτέρα σε πολλά από τα μέχρι την Παρασκευή υπό κατάληψη σχολικά συγκροτήματα.

Σπασμένες καρέκλες, ξηλωμένες γυψοσανίδες, κατεστραμμένος εξοπλισμός πυροπροστασίας, ζημιές σε τουαλέτες, ακόμη και αποκολλημένα κιγκλιδώματα σε εξωτερικούς χώρους συνθέτουν το σκηνικό σε κάποια σχολικά κτίρια, με τις περισσότερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού, εκεί όπου στεγάζονται το 8ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο.

Πέρα, βέβαια, από τους βανδαλισμούς, έχει διαπιστωθεί και κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με πιο χαρακτηριστική την αφαίρεση ενός βιντεοπροβολέα από την οροφή σχολικής αίθουσας.

Τη λύπη και τη δυσαρέσκειά του για αυτά τα φαινόμενα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο οποίος, όμως, απέφυγε να αποδώσει ευθέως ευθύνες σε μαθητές, λέγοντας πως ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι προκάλεσαν τις καταστροφές, καθώς μπορεί να ήταν και εξωσχολικοί.

«Είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός και για μένα μη εξηγήσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας γνωστό ότι οι ζημιές περιορίζονται μόνο σε σχολεία των Ιωαννίνων και όχι στους άλλους νομούς της Ηπείρου.

Σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών και των κλοπών έχει προχωρήσει η Ενιαία Επιτροπή Σχολικής Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, με την πρόεδρό της Φιλιώ Νόκα να αναφέρει ότι από διευθυντές των σχολικών μονάδων και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για την υποβολή μηνύσεων.

Οι ζημιές είναι σε τέτοιο βαθμό που κάποια σχολεία δε λειτούργησαν χθες και ενδεχομένως να μη λειτουργήσουν και τις επόμενες ημέρες, με τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως με τη χρήση μεθόδων τηλεδιδασκαλίας.epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αντιμέτωποι με βανδαλισμούς και κλεμμένο εξοπλισμό βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί χθες Δευτέρα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8008797523033246547
Σχόλια
item