Κουμουτσάκος για νέα τουρκική πρόκληση: Θα υπάρξει απάντηση -Εφτασε σε σημείο που ήταν αρνητικό για την ασφάλεια της πτήσης Κουμουτσάκος για νέα τουρκική πρόκληση: Θα υπάρξει απάντηση -Εφτασε σε σημείο που ήταν αρνητικό για την ασφάλεια της πτήσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κουμουτσάκος για νέα τουρκική πρόκληση: Θα υπάρξει απάντηση -Εφτασε σε σημείο που ήταν αρνητικό για την ασφάλεια της πτήσης

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει απάντηση στη νέα τουρκική πρόκληση όπου Τούρκοι κράτησαν στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αυτή είναι μια συμπεριφορά που είναι πρωτόγνωρη καθώς έφτασε σε ένα σημείο που ήταν αρνητικό για την ίδια την ασφάλεια της πτήσης, πέραν της πρόκλησης αυτής καθαυτής. Δεν είναι μια φιλική ενέργεια, αυτό είναι σαφές», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, πρόκειται για σοβαρή πρόκληση, είναι μια κλιμάκωση αυτή η συμπεριφορά των αρμοδίων αρχών της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας και έχει μια ιδιαίτερη σημασία, και πολιτική και διπλωματική, γιατί το πράττει λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Δηλαδή εν γνώσει της Τουρκίας ότι θα είναι σήμερα αντικείμενο συζήτησης η συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο προβαίνει σε αυτή την κίνηση».

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι σαφές ότι έχει επιλέξει έναν σταθερό δρόμο διαρκούς έντασης, μια στρατηγική διαρκούς πίεσης και πως το προηγούμενο διάστημα αποκλιμάκωσης φαίνεται περισσότερο ότι ήταν ένα διάλειμμα, ένας τακτικός χειρισμός ενταγμένος στη στρατηγική της έντασης.

Παράλληλα, σημείωσε πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι για «ατσαλένια νεύρα και γρανιτένια αποφασιστικότητα» αν χρειαστεί, πως είναι ώρα της εθνικής υπευθυνότητας και πως υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως υπάρχει συνομιλία με τη Γερμανία σταθερά, αλλά η συμμαχία πρέπει να είναι με τη Γαλλία.


epirusblog.gr
5 of 5
Κουμουτσάκος για νέα τουρκική πρόκληση: Θα υπάρξει απάντηση -Εφτασε σε σημείο που ήταν αρνητικό για την ασφάλεια της πτήσης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8809272359309999399
Σχόλια
item