Άρτα: Ποια τα μέτρα πρόληψης για μετάδοση κορωνοιού στους εργάτες γής, στον κάμπο της Άρτας; Άρτα: Ποια τα μέτρα πρόληψης για μετάδοση κορωνοιού στους εργάτες γής, στον κάμπο της Άρτας; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ποια τα μέτρα πρόληψης για μετάδοση κορωνοιού στους εργάτες γής, στον κάμπο της Άρτας;

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας με την Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» Ουρανία Γκίζα κατέθεσε ερώτηση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με το αν έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης για μετάδοση COVID-19 στους εργάτες γης στον κάμπο της Άρτας...

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

"Κύριε Περιφερειάρχη:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ημερών σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Άρτας, μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στον κάμπο της Άρτας μετά τα βεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή, σε εργάτη γης αλλά και σε επαφές με ανθρώπους που συχνάζουν στις πιάτσες των εργατών γης.

Το αγροτικό στοιχείο και ο πρωτογενής τομέας στους δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά της Π.Ε. Άρτας, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι σε οργασμό και ως εκ τούτου έχουν πολλούς εργάτες γης. 

Σε περιόδους αιχμής, σύμφωνα με τα στοιχεία προηγουμένων ετών, υπάρχουν περί τους 3.000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή αναμένονται πάνω από 1.500 άτομα που θα εργαστούν στην συγκομιδή ακτινιδίου, μανταρινιού, πορτοκαλιού κ.α.

Έτσι το κρούσμα που εντοπίστηκε σε αλλοδαπό εργάτη γης που διέμενε με άλλους στη περιοχή των Κωστακιών, αλλά και ο εντοπισμός δεύτερου κρούσματος σε άτομο που έχει σχέση με την αγροτική δραστηριότητα αυτής της περιόδου, αποτελεί γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς υποδηλώνει πιθανή διασπορά στον πληθυσμό.

Ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

1. Εάν εκπονήθηκε ή προβλέπεται να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 για την περίπτωση των εργατών γης στον κάμπο της Άρτας, από την Πολιτική Προστασία ή σε συνεργασία με φορείς όπως οι δήμοι Αρταίων και δήμοι Νικολάου Σκουφά.

2. Εάν υπάρχει ήδη τέτοιο σχέδιο, ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις του;

3. Ποια είναι τα μέτρα που προβλέπονται για την περίπτωση, ώστε να προστατευθεί η κοινότητα και να ελαχιστοποιηθεί η εύλογη ανησυχία των κατοίκων;"

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ποια τα μέτρα πρόληψης για μετάδοση κορωνοιού στους εργάτες γής, στον κάμπο της Άρτας;
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1943684935677046302
Σχόλια
item