Γιάννενα: Δύο κρούσματα κορωνοϊού στην Πολεοδομία

Δύο θετικά κρούσματα Covid-19 στην Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών, που στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδος στον Κατσικά, έγιναν σήμερα γνωστά, αρχικά από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και στη συνέχεια με δελτίο τύπου από τον δήμο Ιωαννιτών.

Τα δύο κρούσματα δε σχετίζονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τον δήμο. Άμεσα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λώλης και μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν οι στενές επαφές και έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα.

Επίσης, έγινε σχολαστικός καθαρισμός- απολύμανση των χώρων της Πολεοδομίας σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας για τη δυνατότητα που έχουν να υποβληθούν τις επόμενες μέρες σε μοριακό έλεγχο με κάλυψη του κόστους από τον δήμο.

Ο δήμος Ιωαννιτών ζητά συγνώμη από όσους δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν από την Πολεοδομία, λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Τη λήψη επιπλέον μέτρων ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι αυτά θα πρέπει να αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, αλλά και τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Κατσικά, τους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών και το εργατοτεχνικό προσωπικό (υδραυλικοί, χειριστές, οδηγοί, εργάτες καθαριότητας, εργάτες πράσινο), που στεγάζονται στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ζητά να γίνει απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο, καθώς το προσωπικό του δήμου δεν έχει επιμορφωθεί πώς να καθαρίζει με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι του κτιρίου σε καραντίνα για επτά ημέρες και στη συνέχεια να γίνει τεστ σε όλο το προσωπικό του κτιρίου, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς για δουλειά.

«Οι χώροι δουλειάς, είναι χώροι υπερμετάδοσης κι η πόλη μας το έχει πληρώσει ήδη ακριβά Ήταν θέμα χρόνου, σε έναν χώρο εργασίας με περισσότερους από 1000 εργαζόμενους, όπως είναι ο δήμος Ιωαννιτών, αυτές τις μέρες που δουλεύουν και οι συνάδελφοι της κοινωφελούς εργασίας, στον οποίο η τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας είναι διαπιστωμένα ελλιπής, να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα», σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στην ανακοίνωσή του, που κοινοποιείται στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ και στην ΕΜΔΥΔΑΣ Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δύο κρούσματα κορωνοϊού στην Πολεοδομία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1054089634881326258
item