Νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου την Τετάρτη στη Λευκωσία Νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου την Τετάρτη στη Λευκωσία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου την Τετάρτη στη Λευκωσία

Η τουρκική παραβατικότητα και η κλιμακούμενη ένταση της Άγκυρας που εξακολουθεί να προκαλεί με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ανοικτά του Καστελόριζου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στη Λευκωσία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των εν λόγω χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

'Oπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές της χώρας μας, το Κάιρο έχει αναχθεί σε σημαντικό σύμμαχο μετά και την υπογραφή του συμφώνου με την Αθήνα που καθόρισε έστω και μερικώς τα όρια των εκατέρωθεν θαλασσίων ζωνών.

Από την άλλη πλευρά βέβαια η γραμμή επικοινωνίας με την Λευκωσία εννοείται πως είναι πάντα ανοικτή και ο καθορισμός των βημάτων κοινός. 

Οι εκπρόσωποι των τριών χωρών στη νέα συνάντησή τους αναμένεται να κουβεντιάζουν τις προοπτικές σύσφιξης της συνεργασίας τόσο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επιχειρησιακό έναντι της Τουρκίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου την Τετάρτη στη Λευκωσία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6280913014759360451
Σχόλια
item