Ήγουμενίτσα: Ανοιχτά υπέρ της ιδωτικοποίησης του λιμανιού Ηγ/τσας Ι. Λώλος και Αντ. Μπέζας... Μιλάνε για πολλά οφέλη...

Ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας τάχθηκαν o δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας. 

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε συνέντευξη του στο  kedenews ανέφερε ότι "η θέση μας είναι ξεκάθαρη και έχει να κάνει με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει σχετικά, και που δείχνει με όλους τους τρόπους ότι το κράτος ως επενδυτής έχει αποτύχει. 

Είμαστε λοιπόν, υπέρ της παραχώρησης σε ιδιώτη, με ξεκάθαρους όμως όρους και προϋποθέσεις, και με το δήμο να συμμετέχει στο σχήμα και να είναι δέκτης αντισταθμιστικών. 

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι τα ιδιωτικά κεφάλαια είναι εκείνα που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση προς την ολοκλήρωση των υποδομών και την οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και αυτά που θα δώσουν υπεραξία στην περιοχή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία".

Όσον αφορά στη χερσαία ζώνη επεσήμανε: "Πάγια θέση του Δήμου μας είναι ό,τι δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες, πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για μια θέση μας – κόκκινη γραμμή, βάσει της οποίας γίνονται όλες οι διαπραγματεύσεις και πιστέψτε με είναι αρκετά δύσκολες. 

Για να σας δώσω μια εικόνα, σήμερα εντός χερσαίας ζώνης λιμένα βρίσκονται παραλίες, το πνευματικό κέντρο του δήμου, δρόμοι ζωτικής σημασίας για την πόλη, πάρκα, ποδηλατόδρομος και πολλά ακόμη. 

Είναι λοιπόν λογικό και αυτονόητο να επιθυμούμε αυτές οι περιοχές να εξαιρεθούν οριστικά από τη γκρίζα διαχειριστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, με τον πρώτο λόγο να έχει μια ανώνυμη εταιρεία, στην οποία καλώς ή κακώς, το χειρισμό θα τον έχει ιδιώτης".

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας υπογράμμισε: "Παρακολουθώ τελευταία, με ενδιαφέρον, το δημόσιο διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση σε τοπικό επίπεδο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ. 

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου σε ολόκληρη την Ήπειρο ότι η είσοδος ιδιώτη επενδυτή στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ηγουμενίτσα, την Ήπειρο και την εθνική οικονομία. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία φοβία! Είναι μια επενδυτική κίνηση προς τα εμπρός για ένα καλύτερο μέλλον!

Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, η Ελλάδα αναμένει πολλά από την ιδιωτικοποίηση των μεγάλων περιφερειακών της λιμανιών προκειμένου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, να ενισχύσει το ρόλο της ως κέντρου μεταφορών και να οδηγηθεί η οικονομία της στην ανάκαμψη ύστερα από τη δεκαετή κρίση και τις επιπτώσεις του κορωνοιού".

Πηγή: katoci.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Ανοιχτά υπέρ της ιδωτικοποίησης του λιμανιού Ηγ/τσας Ι. Λώλος και Αντ. Μπέζας... Μιλάνε για πολλά οφέλη...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 990454794702568299
item