Τι αποκαλύπτει το πρόσωπό μας σχετικά με την υγεία μας

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής, το πρόσωπό μας αποκαλύπτει την υγεία μας και τον τρόπο ζωής μας. Σίγουρα, όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε τα σήματα που μας στέλνει ο οργανισμός μας και ενδεχομένως ποιες συνήθειες μας θα πρέπει να αλλάξουμε.

Δείτε παρακάτω τι αποκαλύπτει το πρόσωπό σας για την υγεία σας.

1.Λεπτό και λιπόσαρκο πρόσωπο.

Μάλλον το παρακάνατε με την άσκηση ή την δίαιτα. Όταν ασκείστε πάρα πολύ, εμποδίζετε το πρόσωπό σας να πάρει την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται. Η περιοχή των ζυγωματικών είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο.

2.Πρησμένο πρόσωπο.

Αν νιώθετε, ότι το πρόσωπό σας είναι πρησμένο αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να ασκηθείτε περισσότερο ή να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ ή άγχους. Αυτοί οι 3 παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα του προσώπου να γίνει πλαδαρό.

Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα και μειώστε το αλκοόλ.

3.Ρυτίδες.

Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η έκθεση στον ήλιο είναι μια από τις κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση ρυτίδων. Καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο, μπορεί να καταστραφεί πιο εύκολα από τον ήλιο.

Να βάζετε αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

4.Ξηρό δέρμα.

Η κακή διατροφή είναι ο κυριότερος λόγος για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Η κακή διατροφή έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, που ευθύνονται για την ελαστικότητα του δέρματος.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά σε διάφορα χρώματα και σύντομα θα δείτε ορατά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

5.Ερυθρότητα του δέρματος.

H υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα. Επίσης, αν δουλεύεται βράδυ και κοιμάστε το πρωί, μπορεί να έχετε έλλειψη βιταμίνης D, επειδή το δέρμα σας δεν έρχεται σε συχνή επαφή με τον ήλιο.

Μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης και προσπαθήσετε να βγαίνετε περισσότερο στον ήλιο.

6.Κίτρινη επιδερμίδα.

Αν δείτε, ότι ο τόνος του δέρματός σας γίνεται κίτρινος μπορεί να έχετε προβλήματα με το ήπαρ σας ή αναιμία. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα ειδικό, αν παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές στο δέρμα σας.

7.Χλωμή επιδερμίδα.

Αν το πρόσωπό σας είναι πιο χλωμό από ότι συνήθως, μπορεί να είναι ένα σημάδι έλλειψης σιδήρου. Προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο, όπως το κρέας και τα όσπρια. Μην ξεχάσετε την βιταμίνη C, καθώς διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

8.Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Αν υποφέρετε από αϋπνίες και κάνετε ανθυγιεινή διατροφή, θα δυσκολευτείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους. Το αλκοόλ και το κάπνισμα θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Θα πρέπει να κοιμάστε περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ και να ξεφορτωθείτε τις κακές αυτές συνήθειες.

9.Ακμή.

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να είναι η αιτία που προκαλεί την ακμή.

Ανεξάρτητα, όμως, από την αιτία, πρέπει πάντα να καθαρίζεται το πρόσωπό σας και να αποτοξινώνετε τον οργανισμό σας.

10.Γραμμές γέλιου και ρυτίδες γύρω από το στόμα σας

Αν έχετε βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα, προφανώς σας αρέσει να γελάτε πολύ. Εκτός, όμως, από αυτό οι ρυτίδες αυτές δείχνουν μια έλλειψη βιταμίνης Β. Τα σκασμένα χείλη συνήθως είναι αποτέλεσμα έλλειψης της βιταμίνης C.

Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πράσινα λαχανικά, πορτοκάλια και πιπεριές μπορεί να αλλάξει θετικά την κατάσταση γύρω από τα χείλη σας.

Diario Uno Υγεία – DesTora.com – periergaa

epirusblog.gr
5 of 5
Τι αποκαλύπτει το πρόσωπό μας σχετικά με την υγεία μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2348118855771282660
item