Πέτσας: Άμεσα οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Ποιους αφορά Πέτσας: Άμεσα οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Ποιους αφορά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέτσας: Άμεσα οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Ποιους αφορά

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν θα αφορά αυτούς που υπηρετούν σήμερα, ούτε αυτούς που θα υπηρετήσουν στις επόμενες ΕΣΣΟ. «Χρειάζεται ένα ικανό χρονικό διάστημα για να προετοιμάσει κάποιος τι μπορεί να κάνει. Μιλάμε για διάστημα περίπου έξι μηνών», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Θα έχουμε ανακοινώσεις πολύ σύντομα, μέσα σε αυτή την εβδομάδα ή αρχή της επόμενης, για να μην υπάρχει καμία ανησυχία. 

Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε βάλει ένα τρίπτυχο για την ενίσχυση της αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ένα είναι τα εξοπλιστικά, το δεύτερο η πρόσληψη μόνιμων στελεχών και τρίτο η αύξηση της θητείας.

Για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη ο κ. Πέτσας είπε πως δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο.

Κορονοϊός

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι είναι δεδομένη η χαλάρωση και ο εφησυχασμός για τον κορονοϊό στις νεότερες ηλικίες, γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση των κρουσμάτων.

Για τα rapid tests, τόνισε αφενός ότι γίνονται στενευμένα και η πρόθεση είναι από τα περίπου 20.000 που διενεργούνται σε ημερήσια βάση να φτάσουμε τις 25-26 χιλιάδες και αφετέρου διαβεβαίωσε πως υπάρχει σχετική επάρκεια και μάλιστα αυτή τη στιγμή «τρέχουν» νέες παραγγελίες.

Συμπλήρωσε δε πως η αξιοπιστία των τεστ αυτών που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση, αγγίζει το 100%.

Ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε ότι παρά την ανησυχία που υπάρχει, η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από αυτά που βλέπουμε στις περισσότερες χώρες και τόνισε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα αν τηρούνται τα υφιστάμενα.

Σε ότι αφορά την κριτική για την απόφαση να επιτραπεί η προσέλευση θεατών στα γήπεδα, είπε ότι αυτό θα γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα και απαντώντας σε ερώτημα για το αν υπήρξε χαλάρωση και σε κυβερνητικό επίπεδο μετά την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, είπε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

O κ. Πέτσας επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι διαφορετικά από αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Ελληνοτουρκικά

Περνώντας στο κεφάλαιο των ελληνοτουρκικών, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και το θέμα αυτό τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς για το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, είπε ότι το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Oruc Reis φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά, «θα κάνουμε ότι χρειαστεί».

epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Άμεσα οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Ποιους αφορά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 722742621840622782
Σχόλια
item